Ima gore od goreg

Portugal kao na treningu, petica za poluvrijeme

Teško je pronaći neke riječi, opisati kako je izgledala reprezentacija BiH u ovom susretu. Teško je uopće pronaći neku utakmicu iz bliže povijesti u kojoj je jedan selekcija za poluvrijeme gubila na domaćem terenu 0:5.
Sport / Nogomet | 16. 10. 2023. u 22:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ima jedna "stara" koja kaže "uvijek ima gore od goreg". Nakon poraza od Slovačke javnost, mediji su bili ogorčeni, igrači, izbornik, na udaru kritika. Onda je došao Luksemburg pa se pričalo i pisalo o tome je nogometna reprezentacije BiH dotakla dno.

Kodro je bio na udara kritika poslije Lihtenštajna, primljeni gol na Islandu ga je koštao poslao. Prije tri dana je savladan i drugi put Lihtenštajn, pa se opet počelo govoriti o tome kako reprezentacija protiv Portugala može odigrati dobro, može uraditi ovo ili ono. Međutim, kako smo napisali na početku...

Portugal je za prvo poluvrijeme utrpao pet komada, svaki prelazak centra je značio loptu u mreži reprezentacije BiH. Bilo je teških poraza. Recimo da je Španjolska u Zenici slavila 2009. godine 2:5, da je Rumunjska za pola sata na Koševu 2002. godine vodila 3:0, Argentina je u prijateljskoj također upisala trijumf 5:0, Portugal u baražu 6:2, ali ovo što smo vidjeli u Zenici ostat će crnim slovima upisano u povijest bosanskohercegovačkog nogometa, reprezentacije.

Teško je pronaći neke riječi, opisati kako je izgledala reprezentacija BiH u ovom susretu. Teško je uopće pronaći neku utakmicu iz bliže povijesti u kojoj je jedan selekcija za poluvrijeme gubila na domaćem terenu 0:5. U zastrašujuće poluvrijeme BiH, uklopio se i konfuzan VAR sustav, čudne reakcije glavnog suca Halila Umuta Melera. 

Cristiano Ronaldo je postigao dva gola do dvadesete minute, Fernandes je bio strijelac u 25. minuti. Do kraja prvog poluvremena, Cancelo i Joao Felix su zaključili golijadu svoje reprezentacije. Nakon ovakvog prvog poluvremena, pravo je čudo kako Portugalci nisu postigli još koji gol u nastavku, ali eto nisu.

Kopirati
Drag cursor here to close