Kladionica

Policija u kampu Italije, afera poprima obrise velike

Ono što je poznato u ovom trenutku jeste da su Tonaliju i Zaniolu oduzeti mobiteli, tableti, računala, kako bi policija pronašla određene informacije, podatke, o okladama, načinima uplate, dugovanjima.
Sport / Nogomet | 14. 10. 2023. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada ovo već postaje ozbiljna afera. To je sada sasvim jasno nakon dolaska policije u kamp reprezentacije Italije, Coverciano. Razgovarali su nekoliko sati s Nicolom Zaniolom i Sandrom Tonalijem. Obojica su odradila trening i to je bilo to.

I dok je Zaniolo bio kako tako raspoložen, Tonali je bio poprilično uzrujan, nervozan. Čak je otkazao i intervju za državnu televiziju. Sat vremena kasnije dvojac je morao napustiti kamp

Video: Trening Italije 

"Postoji nešto što je puno važnije od same utakmice. To je način života i ponašanja van terena. Ovo je problem društvene prirode.

U ovakvoj situaciju nije bilo drugog izbora. Naše igrače smo pokušali zaštiti u novonastaloj situaciji", poručio je talijanski ministar sporta Andrea Abodi.

Ono što je poznato u ovom trenutku jeste da su Tonaliju i Zaniolu oduzeti mobiteli, tableti, računala, kako bi policija pronašla određene informacije, podatke, o okladama, načinima uplate, dugovanjima, adresama koje su korištene. Nicola i Sandro su priznali kako su se kladili na ilegalnim platformama, ali još uvijek tvrde kako se nije radilo o nogometnim utakmicama, već o pokeru i blackjacku.

"Ne, ne kladim se, pogotovo ne na nogomet. Igrao sam na online platformama za koje nisam znao da su ilegalne, ali poker ili "black jack". I ništa više. I jako mi je žao jer napokon su stvari po mene krenule na dobro, i u reprezentaciji u Aston Villi" rekao je Zaniolo. Tonali se nije oglašavao, ali novinar koji je bio "zadužen" za sve velike afere u Italiji posljednjih godina Fabrizio Corona će reći kako to nije istina, te će potvrditi priču o tome kako se Zaniolo u vrijeme dok je nosio dres Rome kladio upravo na svoju ekipu

Video: Afera klađenje 

I nije jedini. Prvi koji se pojavio u ovoj aferi je Nicolo Fagioli, igrač Juventusa. Njegove ime je sasvim slučajno pronašla Manuela Pedrotti, tužiteljica prolazeći kroz bazu podataka. Kod veznjaka Juventusa su otkrivene oklade na ilegalnim kladioničarskim platformama vrijedne 100.000 eura u posljednjih godinu i pol dana. Ustvari priča je i počela od Fagiolija, dok su se ostala imena pojavila upravo zahvaljujući Coroni.

Čak su i policajci razgovarali s Coronom koji u ovom slučaju ima status "osobe koja ima sve potrebne" činjenice. Nakon svega se pojavila informacijama u medijima kako je u ovu aferu upleteno više igrača. Corona se trudi da putem društvenih mreža svakodnevno ponudi neko novo ime. Sada se spominje Poljak Nicola Zalewski igrač Rome i vrlo vjerojatno će biti novih imena u narednom periodu.

Zaniolo je već u Engleskoj, a Tonali pak u Milanu kako bi razgovarao s njegovim odvjetničkim timom. Gazzetta navodi da je igrač Aston Ville već na treninzima u svom klubu kako bi odvratio misli od novonastale afere u kojoj se ne osjeća krivcem ni za što nelegalno.

Ono što je važno reći kako sportaši u Italiji se mogu kladiti sasvim legalno na bilo koji sport osim na onaj kojim se bave. Međutim, sporno je to što su pomenuti igrač "napravili" nekoliko prekršaja. Prvo su koristili ilegalne kladionice, drugo kladili su se na sport kojim se bave - nogomet.

Prema zakonima u Italiji organizatoru se propisuje kazna od šest mjeseci do godine dana zatvora ili tri mjeseca zatvora odnosno novčana kazna u visini do tri i pol milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close