Obavio veliki posao protiv Napolija

Pioli: Rade čita igru kao malo koji drugi igrač

"Rade čita igru kao malo koji drugi igrač, kako u napadu, tako i u defanznivi. On je veoma važan za nas, sretan sam što to sada primjećuju i drugi. Trebalo mu je vremena, igranje za Milan je velika stvar, visok korak", tvrdi Pioli.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2023. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milan je u polufinalu Lige prvaka. Prvi put nakon 16 godina. Vjerojatno u sezoni kada to nitko nije očekivao. U dva susreta četvrtfinala Milan je bio bolji od Napolija, dva puta po 1:0, opet u sezoni kada momčad iz Napulja dominira u Italiji. Stefano Pioli naravno nije krio oduševljene ulaskom u polufinale.

"Dobro se sjećamo gdje je počelo naše europsko putovanje, protiv Rio Avea. Svi su mislili da smo autsajderi, ali mi imamo veliko srce, željeli smo ovo svime što smo imali i čestitam svojim dečkima. Čekaju nas još dva teška, uzbudljiva i sjajna okršaja od nas u Ligi prvaka. Napravili smo puno i ne želimo sada stati. Mislim da nam je ta mala prednost iz prvog ogleda u jednom smislu pomogla, a u drugom nas blokirala. Odlučili smo, s obzirom na to da je Osimhen bio u momčadi, stati malo dublje i ne dopustiti mu prostor u kojem može biti opasan. Trebali smo biti bolji u drugom poluvremenu, ali mnogi od ovih igrača nikada nisu mislili da se mogu toliko približiti polufinalu Lige prvaka. Vidio sam veliku žrtvu svojih igrača, vjerovali smo jedni u druge i način na koji igrao nogomet, slomio veliki Napoli. Svladali smo ga srcem, energijom i vjerom“, dodao je emotivni trener Milana.

Svoj veliki doprinos ulasku u polufinale Lige prvaka dao je i reprezentativac BiH Rade Krunić. Koji je u Milan stigao iz Empolija za obeštećenje od 8.600.000 eura kao tada veliko iznenađenje. Tri godine poslije, Krunić i njegov klub su u polufinalu.

"Rade čita igru kao malo koji drugi igrač, kako u napadu, tako i u defenzivi. On je veoma važan za nas, sretan sam što to sada primjećuju i drugi. Trebalo mu je vremena, igranje za Milan je velika stvar, visok korak. Potrebno je izdržati određene pritiske, naročito s karakterne tačke gledišta, mi smo uspjeli u tome", rekao je Pioli.

Igrao je ispred obrane, u ulozi koja nije baš njegova. On je to radio s energijom i inteligencijom, neutraliziravši mnoge protivničke nalete, piše Mediaset.

Kopirati
Drag cursor here to close