Champions League

AC Milan stekao minimalnu prednost pred uzvrat u Napulju

Jedini pogodak na utakmici zabio je Ismael Bennacer u 40. minuti. Također, ključni trenutak utakmice bio je crveni karton koji je u 75. minuti dobio veznjak Napolija Zambo Anguissa.
Sport / Nogomet | 12. 04. 2023. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milan je na San Siru pobijedio Napoli 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Jedini pogodak na utakmici zabio je Ismael Bennacer u 40. minuti. Također, ključni trenutak utakmice bio je crveni karton koji je u 75. minuti dobio veznjak Napolija Zambo Anguissa.

Napoli je furiozno krenuo u utakmicu. Iako je igrao bez svog najboljeg strijelca Victora Osimhena, Luciano Spalletti pokušao je iznenaditi svog suparnika Piolija. Gosti su već u prvoj minuti promašili veliku šansu, kad je Kvaratskhelia pucao u blok s pet metara, nakon nespretne reakcije obrane Milana.

Nastavila se ofenziva Napolija, koji je nizao prilike. Zielinski je u 12. minuti sjajno potegnuo s više od 20 metara, no Mike Maignan je izvukao tu loptu ispod grede. MIlan je u prvih 20 minuta jedva preživio bez primljenog pogotka, no uspjela je postupno momčad Stefana Piolija vratiti kontrolu nad utakmicom.

Drugo poluvrijeme krenulo je slično kao prvo. Napoli je ušao s veilkom energijom i počeo napadati, no opet je Milan uspostavio kontrolu nakon 15-ak minuta.

Sredinom drugog dijela krenuli su problemi za goste. Zambo Anguissa brzo je skupio dva žuta kartona te je u 75. minuti Napoli ostao s igračem manje.

Žuti karton je dobio i nezamjenjivi stoper Kim, koji će također izostati u uzvratu.

Napoli je imao sjajnu priliku za izjednačenje pred kraj utakmice, kad je Di Lorenzo tukao glavom, a Maignan sjajno obranio taj njegov udarac.

Najzanimljiviji detalji OVDJE

Rade Krunić odigrao je čitavu utakmicu za Milan, dok je Ante Rebić ušao u 80. minuti.

Uzvrat je za tjedan dana u Napulju.

Kopirati
Drag cursor here to close