Petak, 20:30

Petrović uoči derbija: Imam iznenađenje

Trener HŠK Zrinjski Željko Petrović u četvrtak je u Mostaru najavio Hercegovački derbi protiv NK Široki Brijeg.
Sport / Nogomet | 02. 05. 2024. u 15:43 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konferencija za medije uoči Hercegovačkog derbija između HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg održala se u četvrtak u Mostaru gdje je trener Mostaraca najavio susret.

"Ovo mi je prvi put da igramo protiv Širokog. Oni su klub koji maksimalno želi uvijek dati protiv nas. Stabilna ekipa do prije nekoliko kola. Teška ekipa koja u većini slučajeva stoji u srednjem bloku, ali kod nas se ne mijenja situacija. Želimo pobjeđivati i imamo tu obvezu prema publici. Izvest ćemo najbolji mogući sastav i idemo do kraja. To govorim od početka. Mi kao klub nemamo što kalkulirati. Imamo i dvije važne utakmice u kupu nakon ovoga i bitna nam je pobjeda", kazao je Petrović koji nije želio komentirati utakmicu između NK Široki Brijeg i FK Borac.

"Gledali smo im prošlu utakmicu i ne bih ništa o tome govorio. Moramo gledati nas. Imamo svoje navijače i obvezni smo dati maksimum. Važno je da izađemo kao i dosad", kazao je i predstavio novo iznenađenje u kadru.

"Imam iznenađenje za publiku - nagradit ćemo mladog Kozinu koji će sutra biti u kadru. Nadam se da će nastupiti prvi put službeno za prvu ekipu. Nadam se da će napraviti iskorak i da ne bude samo talent nego standardni igrač", dodao je Petrović.

Govoreći o zdravstvenom biltenu igrača posebno se osvrnuo na Silvija Ilinkovića koji je ponovno na utakmici protiv HŠK Posušje morao prerano napustiti teren.

"Ilinković je dobro, ali nećemo uzimati rizik sutra jer nam treba zdrav za Borac. Meni je stvarno žao što ga stalno spominjem u ovom kontekstu. On je za nas strašno važan igrač, pametan igrač, top talent. Stvarno šteta zbog ovoga što mu se događa. Doveli smo ga kao kvalitetnog igrača koji je od prvog dana trebao biti nositelj igre, međutim dogodilo se što se dogodilo. Kad vidim njegove suze, teško mi je jer momak je fenomenalan igrač i mislim da će sve biti u redu", zaključio je Petrović.

Podsjetimo, derbi između HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg igra se u petak od 20:30 na stadionu HŠK Zrinjski, a meč možete gledati izravno na programu Arene sport.

Kopirati
Drag cursor here to close