Hercegovački derbi

Bilbija iz penala za pobjedu Zrinjskog u Posušju i ostanak utrke za Borcem

Nakon što je Borac slavio u Čitluku kod Širokog Brijega i otišao na plus osam, Zrinjski je morao pobijediti u Posušju kako bi borba za naslov bila i dalje otvorena.
Sport / Nogomet | 28. 04. 2024. u 18:54 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plemići su znali da je Borac svladao Široki Brijeg i da bi eventualni gubitak bodova u Posušju značio kraj utrke za naslov. Do pobjede su i došli golom Nemanje Bilbije iz jedanaesterca u 32. minuti. 

Razlika je i dalje pet bodova, a do kraja su ostala četiri kola.  

Prvi su zaprijetili domaći i to u 12. minuti. Vinko Rozić sve je dobro napravio, prošao svog čuvara i topovski šutirao s nekih 18 metara iskosa, ali Goran Karačić, koji je počeo ovu utakmicu na vratima Zrinjskog, dobro je obranio njegov udarac.

U 19. minuti peh za Zrinjski. Silvio Ilinković, koji se ionako mučio s ozljedama, ponovno se ozlijedio i trener Željko Petrović morao je izvršiti dvije zamjene, jer je Ilinković zaštićeni igrač.
 
Samo minutu kasnije Posušje je opet u prilici i to najboljoj dotad. Na jednu povratnu loptu naletio je Frane Maglica koji šutira, a loptu skreće Leonardo Petrović i pogađa gredu.
 
I onda je Zrinjski poveo i to iz jedanaesterca. Igrala se 31. minuta kada je vratar Galić jedan ubačaj sa strane odbio nogom i pogodio u ruku svog stopera Branka Vrgoča. Irfan Peljto odmah je pokazao na bijelu točku, a s bijele točke neumoljiv je bio Nemanja Bilbija.
 
Pred kraj poluvremena domaći su postigli pogodak, no on je opravdano poništen jer je Brković bio barem dva metra u zaleđu. I duboko u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Posušje je opet pogodilo okvir gola, ovaj put glavom je tukao Rozić a lopta je pogodila vanjski dio vratnice.
 
Drugi dio bio je puno manje sadržajan, najviše stoga što je Zrinjski preuzeo kontrolu i rutinski držao vodstvo, a i Posušje kao da se "ispucalo" u prvom dijelu.
 
Tako je Zrinjski uspio doći do pobjede, a usput i do prve pobjede nad Posušjem u ovoj sezoni, jedine ekipe koju dosad nije uspio dobiti.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close