Konferencija za medije uoči Borca

Petrović o "blijedim" izdanjima Zrinjskog: Pehari se dijele za dva mjeseca pa ćemo tad vidjeti što smo uradili

Željko Petrović, strateg Plemića prokomentirao je "blijeda" izdanja svoje momčadi u susretima protiv FK Željezničar i FK Sloga Doboj.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2024. u 14:30 S. Bošnjak | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Komunikacija između mene i igrača je 200% dobra jer ja nisam trener koji autoritet izražava tako što viče nego sa odlukama", kazao je trener Plemića odgovarajući na pitanje o "blijedim" izdanjima svoje momčadi naročito protiv FK Željezničar i FK Sloga Doboj.

Ističe kako je "trener koji kad traži nešto to se mora provesti u djelo".

"Mora, ali i to je diskutabilno", dodao je.

"Ja puno bolje vidim sad nego prije mjesec dana. Ja sam rekao i prije Željezničara da to nije onaj stari Željezničar jer su se dogodile promjene i na Grbavici nije lako nikome. Što se tiče Sloge, nismo odigrali onako kako smo trebali odigrati, međutim teren je bio katastrofalan i plus taktika protivnika ti ne dozvoljava da igraš onako kako želiš. Ali morali smo više pružiti po pitanju šuteva, centaršuteva i sl.", istaknuo je Petrović, te dodao kako su gledali analizu i da je "upravo na tome bio naglasak".

"Igrao sam 20 godina i znaš da kod mnogih trenera da i kad hoćeš da provedeš neku igru ne možeš jer se tu pita i protivnik, ali mislim da moramo puno bolje. Teren nam nije dao da igramo kako želimo, ali nadam se boljitku. Sam sebe gledam i pitam se gdje sam pogriješio i pokušavam to s igračima na sastancima vidjeti gdje je problem. Oni su od prvog do zadnjeg dana zadovoljni sa svime i vjeruju da smo na dobrom putu", naglasio je Petrović.

"Ja razumijem sve. Zrinjski je toliko godina prvak, ali nije isto biti Zrinjski prije tri godine i sad. Ja neću tražiti alibi niti ga tražim ni u čemu. Pokušavam se ponašati da sam trener kluba koji treba biti prvak i mislim da se svaki trener tako treba ponašati. Hoće li se to na kraju dogoditi ovisi od mnogo stvari. Radim onako kako najbolje mogu i umijem i da sam na raspolaganju 24 sata. Pehari se ne dijele sad nego za dva mjeseca, pa ćemo tad vidjeti gdje smo i što smo uradili", zaključio je Petrović.

Podsjetimo, derbi kola između HŠK Zrinjski i FK Borac igra se u nedjelju od 19 sati na stadionu HŠK Zrinjski, gdje Plemići love zaostatak od 9 bodova za vodećim Banjalučanima.

Kopirati
Drag cursor here to close