Tipična priča FA Cupa

Petoligaš Boreham Wood došao do osmine finala

Sport / Nogomet | 06. 02. 2022. u 22:50 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počelo je i završilo velikim iznenađenjem. U petak je stradao Manchester United, u nedelju je svojih devedeset minuta slave ugrabio Boreham Wood, petoligaš koji je u četvrtoj rundi FA Cupa eliminirao Bournemouth koji će do kraja sezone biti jedan od kandidata za ulazak u Premiership.

Petoplasirana momčad National League je do povijesnog trijumfa stigla zahvaljujući golu Marka Rickettsa iz 38.minute na oduševljenje oko 1400 gostujućih navijača kojih je na ovoj utakmici bilo 500 više od njihovog prosječnog posjeta domaćim susretima National League. To je bio jedini gostujući udarac u okvir gola u ovom susretu. 

Posebno emotivno je kraj utakmice dočekao predsjednik kluba Danny Hunter koji je prošle godine založio svoju privatnu imovinu kako bi klubu pomogao nakon što se našao u financijskim problemima uzrokovanih korona virusom. Boreham Wood, koji igra tri lige ispod Bournemoutha, prva je amaterska momčad koja se probila do pete runde FA Cupa nakon Sutton Uniteda i Lincoln Cityja 2017. godine. Sljedeći protivnik Boreham Wooda je Everton.

Nottingham Forest je kao član Championshipa prošao dalje i to nakon što je deklasirao na svom terenu Leicester City 4:1. Nekada slavni klub igra kao preporođen nakon što je rundu ranije eliminirao Arsenal. Nakon toga je Forest u pet utakmica ostvario četiri trijumfa. U prvenstvu je dva boda od play offa. Ni Leicester nije imao šanse, posebno ne u prvom poluvremenu u kojem su do 32 minute po gol zabili Zinckernagel, Johnson i Worrall, dok je za trenutak potonuče gostujućeg broda usporio Iheanacho. Točku na i najbolje predstave Foresta ove sezone stavio je Spence pola sata prije kraja utakmice.

Liverpool je tek u drugom poluvremenu slomio otpor Cardiffa, na kraju je bilo 3:1.U 53. minuti Liverpool je stigao do vodstva, Jota se upisao u strijelce. U 68. minuti sve je realno bilo odlučeno kada je Takumi Minamino zabio za 2:0 da bi povratnik nakon ozljede Harvey Elliott povisio na 3:0 u 76. minuti.Do kraja susreta Cardiff je uspio smanjiti zaostatak zahvaljujući golu Rubina Colwilla u 80. minuti.

Parovi osmine finala:
Crystal Palace - Stoke
Peterborough - Manchester City
Middlesbrough - Tottenham
Liverpol - Norwich
Luton - Chelsea
Southampton - West Ham
Nottingham Forest - Huddersfield

Parovi osmine finala:
Crystal Palace - Stoke
Peterborough - Manchester City
Middlesbrough - Tottenham
Liverpol - Norwich
Luton - Chelsea
Southampton - West Ham
Nottingham Forest - Huddersfield
Everton - Boreham Wood

Kopirati
Drag cursor here to close