Baš kao i 2018. godine

Nottingham Forest opet koban po Arsenal

Lewis Grabban je ušao u igru u 68. minuti, a onda je zabio sedam minuta prije kraja na ubacivanje Yatesa. Za devedeset i tri minute utakmice igrači Arsenala nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2022. u 20:42 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi put u četiri godine, rekorder FA Cupa, Arsenal svoj nastup u najstarijem klupskom takmičenju je završio svoj nastup u trećem kolu. To je definitivno najveće iznenađenje ove runde takmičenja, za koje se pobrinuo nekada slavni Nottingham Forest, dvostruki prvak Europe, je slavio minimalno ali potpuno zasluženo.

Lewis Grabban je ušao u igru u 68. minuti, a onda je zabio sedam minuta prije kraja na ubacivanje Yatesa. Za devedeset i tri minute utakmice igrači Arsenala nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola. Nottingham Forest će u sljedećoj rundi igrati protiv Leicestera na domaćem terenu. Za razliku od Arsenala, plasman u četvrto kolu su osigurali Liverpool, Tottenham, West Ham. Liverpool je prošao
Shrewsbury Town uz dva gola Fabinha te po jedan Gordona i Firmina za ukupnih 4:1. Gosti jesu prvi poveli preko Daniel Udoha, ali im je to slaba utjeha.

Navijači Tottenhama su dugo strahovali, sve do 74. minute, Anthony O'Connor je osigurao vodstvo Morecambea.Ipak do kraja gosti nisu izdržali Harry Winks je prvo pogodio za 1:1, a onda su u finišu utakmice Lucas Moura i Harry Kane slomili otpor sastava koji je tek na 21. mjestu League One. West Ham je golovima Lanzinija i Bowena eliminirao Leeds.

Rezultati 3. kola:
Nottingham Forest - Arsenal 1:0
Wolverhampton - Sheffield United 3:0
West Ham - Leeds 2:0
Tottenham - Morecambe 3:1
Stoke City - Leyton Orient 2:0
Liverpool - Shrewsbury Town 4:1
Charlton Athletic - Norwich 0:1
Cardiff City - Preston 2:1 (produžeci)
Luton Town - Harrogate Town 4:0

Kopirati
Drag cursor here to close