Iznenađenja su očekivana u FA Cupu

Doveli Trippiera pa ispali od Cambridgea

Blamažu je doživio i Newcastle koji je između silnih priča o skupim pojačanjima, stranom investitoru, lošim rezultatima u prvenstvu, uspio ispasti od momčadi koja je trenutačno na 16. mjestu League One, kluba slavnog imena, Cambridge.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2022. u 00:46 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako tradicija i nalaže, utakmice engleskog FA Cupa sa sobom donose iznenađenja, velike priče o malim, nekada skoro i amaterskim momčadima.

I u subotu su neke svoju priliku iskoristile, poput Boreham Wooda, momčadi koja nastupa u National League, a koja je eliminirala
nekada slavni Wimbledon, koji danas tavori u donjem dijelu tabele League One. Marsh u desetoj minuti i Clifton u 86. minuti su
bili strijelci za konačnih 2:0.

Blamažu je doživio i Newcastle koji je između silnih priča o skupim pojačanjima, stranom investitoru, lošim rezultatima u prvenstvu, uspio ispasti od momčadi koja je trenutačno na 16. mjestu League One, kluba slavnog imena, Cambridge. Da stvar bude gora, gol koji su primili igrači Newcastlea je u najmanju ruku komičan. Čak se čekao i WAR jer je postojala mogućnost nedozvoljene pozicije u začetku akcije, ali je na kraju junak postao Joe Ironside. Inače, za Newcastle je debitirao Kieran Trippier.

Everton, Southampton i Brighton su se nekako provukli. Nakon produžetaka. Everton je spasio golom u 99. minuti Townsend za 2:3. Brighton je dugo gubio u gostima kod West Bromwicha, ali se izvukao. Domaći su u 69.minuti ostali s čovjeko manje, a onda je Moder na na devet minuta prije kraja izjednačio, dok je trijumf gostima osigurao Maupay u osmoj minuti prvog produžetka. Southampton je kod Swansea bio u još težem položaju jer je nakon pola sata igre ostao sa desetoricom.

Olakšavajuća okolnost je bila ta što su uspjeli u situaciji jedanaest na jedanaest da zabiju gol za 0:1, zahvaljujući Redmondu. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a onda smo vidjeli jako puno uzbuđenja u produžetku. Prvo je došao autogol Bednareka za 2:1, a onda su Elyounoussi i Shane Long napravili preokret.

Još jedan iz društva niželigaša dočekao je svojih pet minuta. Kidderminster Harriers iz gore spomenute National League je prošao Reading 2:1. Gol odluke je postigao na osam minuta prije kraja Morgan Smith.

Rezultati:
Yeovil Town - Bournemouth 1:3
Swansea City - Southampton 2:3 (produžeci)
Hull City - Everton 2:3 (produžeci)
Chelsea - Chesterfield 5:1
Birmingham City - Plymouth Argyle 0:1
Wigan Athletic - Blackburn Rovers 3:2
West Bromwich Albion - Brighton and Hove Albion 1:2 (produžeci)
Queens Park Rangers - Rotherham United 8:7 jedanesterci
Port Vale - Brentford 1:4
Peterborough United - Bristol 2:1
Newcastle United - Cambridge United 0:1
Leicester City - Watford 4:1
Kidderminster Harriers - Reading 2:1
Boreham Wood - AFC Wimbledon 2:0
Barnsley - Barrow 5:4 (produžeci)
Millwall - Cristal Palace 1:2
Hartlepool United - Blackpool 2:1
Coventry City - Derby County 1:0
Burnley - Huddersfield Town 1:2
Bristol City - Fulham 0:1 (produžeci)
Mansfield Town - Middlesbrough 2:3

Kopirati
Drag cursor here to close