Petev objavio spisak za Gruziju i Luksemburg

Petev: Moramo konstantno napredovat

Druga stvar je jako bitna i vraćam se na to, a to je da konstantno moramo napredovati. Meni vjeruju svi naši igrači, pokzalao se to, a moj cilj je da napredujemo svi ko jedan i svaku utakmicu idemo na pobjedu" pojasnio je Petev.
Sport / Nogomet | 11. 03. 2022. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev danas je saopćio spisak igrača koje je pozvao za predstojeće prijateljske utakmice
protiv Gruzije 25. ožujka odnosno kontra Luksemburga četiri dana kasnije. Za ove dvije utakmice Petev se uglavnom oslonio na provjerena imena iz njegovog mandata, s tim da nije ovaj put pozvao Pjanića dok su dva nova imena dobro poznati Hrvoje Milićević (AEK Larnaca), koji je igrao u Premijer ligi BiH za Zrinjski i Sarajevo, te mladi reprezentativac BiH Amar Dedić Wolfsbergera trećeplasirane momčadi austrijske lige.

"Mi smo birali protivnike, ja prvi, tu su bili na spisku i drugi protivnici, ali htjeli smo da igramo ovdje. Da smo birali druge reprezentacije, morali bi ići u goste, tako da smo se odlučili za ove dvije. Čisto rezultatski ja se nadam da ćemo biti bolji. Druga stvar je jako bitna i vraćam se na to, a to je da konstantno moramo napredovati. Meni vjeruju svi naši igrači, pokzalao se to, a moj cilj je da napredujemo svi ko jedan i svaku utakmicu idemo na pobjedu" pojasnio je Petev koji je reprezentaciju BiH vodio 12 utakmica u kojima je ostvario dvije pobjede uz pet remija i pet poraza, s tim da je jedna bila protiv Kazahstana, druga protiv Kuvajta pa ostaje pitanje o kakvom konstantnom napredovanju govori Bugarin.

 

Na spisku Ivayla Peteva nalaze se sljedeći nogometaši:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Vladan Kovačević (Rakow), Kenan Pirić (Goztepe)

Odbrana: Siniša Saničanin (Partizan), Anel Ahmedhodžić (Bordeaux), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Eldar Ćivić (Sturm Graz), Amar Dedić (Wolfsberger)

vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Adi Nalić (Malmo), Vladan Danilović (Nacional), Amar Rahmanović (Konyaspor), Miroslav Stevanović (Servette)

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen) i Luka Menalo (Dinamo Zagreb).

Kopirati
Drag cursor here to close