Amerikanci slavili u finišu

I za kraj još jedan poraz

Petim porazom, trećim uzastopnih reprezentacija BiH je završila ovu, rezultatsku izuzetno lošu godinu. U godini koja je na izmaku, BIH je odigrala trinaest utakmica, upisala je pet poraza, uz šest remija i dvije pobjede, nad Kuvajtom i Kazahstanom.
Sport / Nogomet | 19. 12. 2021. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petim porazom, trećim uzastopnih reprezentacija BiH je završila ovu, rezultatsku izuzetno lošu godinu. U prijateljskom ogledu, u Carsonu, SAD su bile bolje 1:0. Čovjek odluke je bio na samom kraju utakmice Cole Basset, mladi dvadesetogodišnji igrač Colorado Rapidsa.

Kako se i očekivalo, izbornik Ivaylo Petev nije ponudio ništa specijalno u odnosu na prethodne utakmice. Priča se uglavnom zasniva na formaciji 3-5-2 koja je često više transformirana na defenzivnih 5-3-2 s jasnim ciljem da se samo ne primi gol. Tako je i ovaj put bilo. Iz tog skromnog prvog dijela, vrijedi izdvojiti dva detalja.

Dobru priliku Amerikanaca u 31.minuti kada je sjajno reagirao Nikola Ćetković nakon šuta Jordan Morris i crveni karton Amara Begića. Begić je žestoko startao u jednom duelu na Kellyna Acostu, pa je morao pod tuš.

U takvoj situaciji, Petev se uglavnom posvetio obrani vlastitog gola, pa se na protivnički uglavnom samo gledalo. Na kraju su bolju igru Amerikanci naplatili golom Bassetta u debitantskom nastupu koji je pokupio jedan otpadak, nakon intervencije drugog golmana Dizdarevića.

Što se tiče sastava, utakmicu su počeli Ćetković - Barišić, Vojnović, Kurdić - Ćorluka, Begić, Igor Savić, Đokanović, Nukić - Lukić, Krpić. U nastavku su priliku dobili Pidro, Dizdarević, Ovčina, Ćosić, Ćavar i Maksimović.

Video: USMNT vs. Bosnia & Herzegovina: Highlights

Prema utvrđenom kalendaru, prvu sljedeću utakmicu reprezentacija BiH igra tek 4. lipnja protiv Finske u gostima, radi se naravno o Ligi nacija, a koliko je bila bitna ova utakmica izborniku Petevu pokazat će spisak koji bude pravio baš za susret s Fincima. U godini koja je na izmaku, BIH je odigrala trinaest utakmica, upisala je pet poraza, uz šest remija i dvije pobjede, nad Kuvajtom i Kazahstanom.

Kopirati
Drag cursor here to close