Zaključak izbornika

Petev: Malo dajemo, a olako primamo golove

Poraz od Gruzije nije nimalo ohrabrujući pred početak trećeg izdanja UEFA Lige nacija, u sklopu koje će “Zmajevi” u lipnju odigrati četiri meča.
Sport / Nogomet | 26. 03. 2022. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prvom meču ove godine, a bolji od bh. tima bili su Gruzijci koji su na zeničkom Stadionu “Bilino polje” slavili s 0:1.

“Zmajevi” su imali više od igre i više prilika, ali su gosti bili konkretniji te golom u 49. minuti upisali četvrti trijumf u nizu, a bh. timu nanijeli četvrti uzastopni poraz.

Nakon poraza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Finske 1:3 i Ukrajine 0:2 te gostujućeg meča protiv Sjedinjenih Američkih Država 0:1, bolja je bila i Gruzija.

''Meni je žao što nismo pobijedili. Ali, nemam što puno zamjeriti igračima. Imali smo dvije 100-postotne šanse. Poništen nam je čist gol, a već u sljedećoj akciji primili smo gol. I sve se nakon toga okrenulo. Osjećam teret zbog rezultata, treba nam pod hitno pobjeda'', podvukao je izbornik BiH Ivaylo Petev.

Problem je, istaknuo je, što daju malo golova, dok s druge strane olako primaju golove. Osjeća, ističe, da igrači imaju teret kada igraju na domaćem terenu.  

''Jedan gol sve mijenja, a naredna utakmica je za četiri dana i ne smijemo se ponašati kao da se srušio svijet. Pokušat ćemo sve da dobijemo'', najavio je Petev, koji je dodao kako će protiv Luksemburga priliku dobiti i ostali igrači koji su mu na raspolaganju.

Možda će, napomenuo je, mijenjati i postavku za Luksemburg.

Izbornik Gruzije Willy Sagnol zadovoljan je igrom svog tima.

''Mislim da je utakmica bila prilično dobra - mi smo imali neke prilike, ali i BiH je imala svoje prilike. Rezultat je mogao biti i drugačiji, mogao je biti 2:2, ali ovo je prijateljska utakmica. Ja sam zadovoljan svojim igračima, koji su pokazali izvanredan karakter i odličnu igru'', kazao je Sagnol.

Na novinarsku konstataciju da je poništen gol za bh. tim, Sagnol je potvrdio kako je bilo nekoliko pogrešnih sudačkih odluka, da je bio jedan gol za bh. tim koji nije priznat, ali da je bila prilika da se i za njegov tim dosudi penal.

''Ponekad i neka odluka sudaca usmjeri utakmicu, ali ovo je prijateljska utakmica. Nije bilo sve savršeno, ali ja sam zadovoljan s utakmicom'', kazao je Sagnol

Poraz od Gruzije nije nimalo ohrabrujući pred početak trećeg izdanja UEFA Lige nacija, u sklopu koje će “Zmajevi” u lipnju odigrati četiri meča.

BiH je u Trećoj grupi Lige nacija B, a rivali će im biti Finska, Rumunjka i Crna Gora.

Kopirati
Drag cursor here to close