Bundesliga

Petarda Bayerna protiv Union Berlina

Union Berlin je pod vodstvom trenera Nenada Bjelice doživio je katastrofu na svojem stadionu gdje su izgubili 1-5 od Bayerna.
Sport / Nogomet | 21. 04. 2024. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pola sata trebalo je gostima da započnu s golovima. Prvi je zabio Goretzka, drugi u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Harry Kane. Izgledalo je to još sasvim prihvatljivo, ali onda je u 53. minuti Bayern preko Thomasa digao Müllera prednost na 3-0. 

Bjelica je potom odlučio napraviti čak četiri zamjene, ali samo dvije minute nakon promjena - novi gol - opet gostiju.

Ovoga puta strijelac je bio asistent prvog gola Mathys Tel, na dodavanje Harryja Kanea. Pet minuta kasnije Goretzka pronalazi Müllera za velikkih 5-0.

U 90. je Vertessen zabio na asistenciju Gosensa za konačnih 1-5. 

Video: Union Berlin - FC Bayern München 1-5

Priliku je u seniorskoj momčadi Bayerna dobio i talentirani 18-godišnjak iz Čakovca, Lovro Zvonarek, koji je ušao umjesto Thomasa Müllera.

Zvonarek, ponikao u Slavenu Belupo, igra uglavnom za drugu ekipu Bayerna u regionalnoj ligi, a ove godine u 22 nastupa ima 8 golova i 6 asistencija.

Bayern je sa 66 bodova s tri više ispred Stuttgarta na drugom mjestu lige, a prvo je mjesto odavno zapečaćeno novim prvacima - Bayer Leverkusenom.

S druge strane, Union je na 14. mjestu s 29 bodova, samo tri više od Mainza koji je na mjestu koje vodi u doigravanje za ostanak. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close