Uvjerljiva pobjeda

Pala još jedna tradicija: Plemići trijumfalno kroz Grbavicu

U posljednjoj utakmici 15. kola Zrinjski je svladao Željezničar na Grbavici s 3:0 i tako učvrstio svoje vodstvo, pobjegavši opet Tuzli na četiri boda viška.
Sport / Nogomet | 01. 11. 2021. u 19:22 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je zatvorio kolo sigurnom pobjedom kod Željezničara od 3:0, kojom je povećao svoje vodstvo na ljestvici. I u prvom poluvremenu, u kojem se nije događalo skoro ništa, Zrinjski je imao bolje prilike, preko Bašića i Bilbije, no u drugom je potvrdio svoju dominaciju.

Igrala se 48. minuta kada je Nemanja Bilbija povukao nekih 30 metara i poslao idealnu povratnu loptu za Ivana Bašića, koji ju je poslao ispod Josipa Bendera.

Video: MTEL PREMIJER LIGA BIH: Željezničar - Zrinjski Mostar 0:3 

Željezničar se nakon gola morao otvoriti, no sve što je uspio je primiti i drugi gol.

Ante Blažević tek je bio ušao u igru i odmah je skrivio jedanaesterac, oborivši Malekinušića u svom šesnaestercu. Kazneni udarac izveo je Nemanja Bilbija koji se okliznuo, ali je uspio lijevom nogom poslati loptu u mrežu.

Bilbija je svoj konto golova uvećao s još jednim pogotkom u 89. minuti. Malekinušić je ubacio s lijeva, a Bilbija volejom postavio konačan rezultat.

Bila je to peta uzastopna pobjeda momčadi Sergeja Jakirovića, ali i prva na Grbavici nakon četiri godine. Zrinjski do večeras 270 minuta nije postigao gol kod Željezničara u gostima, ali u ovoj polusezoni Plemići pokazuju da su na višoj razini od ostalih ekipa.

Uz to, obrana Zrinjskog ostala je na samo četiri primljenog gola, a zadnji gol u Premijer ligi primili su 22. rujna i to od najslabije momčadi lige, Radnika.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close