Derbi na Grbavici

Jakirović: Željo kući i Željo na strani dvije su različite ekipe

Posljednja utakmica 15. kola Premijer lige bit će ujedno i derbi, sudar Željezničara i Zrinjskog.
Sport / Nogomet | 30. 10. 2021. u 16:52 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski dolazi na Grbavicu kao daleko najbolja ekipa i vodeća momčad lige, iako je njihov nalet zaustavila Sloboda, izbavivši ih iz Kupa na jedanaesterce.

"Po meni jako siromašna utakmica, a razlog za to je teren koji nije adekvatan prvoligaškoj razini. Kontrolisali smo sve do tog zadnjeg ubačaja u 90. minuti i nije mi bilo ni u peti da tada možemo primiti gol. Zaspali smo i Sloboda je dala gol, a poslije u lutriji penala Bukvić brani tri udarca i ja mu mogu samo čestitati", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović, osvrnuvši se na ono što ga čeka u ponedjeljak i gostovanje kod Željezničara.

“Željo je totalno drugačija ekipa kad igra kod kuće i to će biti potpuno druga utakmica u odnosu na onu iz prvog dijela kad smo dobilli 3:0. Igraju puno agresivnije, napadački, goropadnije, uz jako dobru atmosferu na tribinama.  Moramo imati pravu energiju da im možemo parirati. Ne mogu reći da smo favoriti jer protiv Željezničara na Grbavici nitko nije favorit".

Za razliku od Jakirovića, trener Željezničara ima problema sa sastavom, jer zbog kartona neće moći igrati Luka Malić i Petar Bojo.

“Sigurno će im Bojo nedostajati.  Juričić je opasan u šesnaestercu jer može zadržati loptu. Crnčevića poznajem iz Hrvatske, a Mekić drži sredinu, jedino ne znam na kojoj će strani igrati Mujezinović.To je nekakva njihova snaga, ali i ta fanatična publika koja im donosi energiju i to ih nosi", zaključio je Jakirović.

Utakmica Željezničar – Zrinjski igra se u ponedjeljak od 18 sati, a prijenos je na Arena Sport.

Kopirati
Drag cursor here to close