Derbi 15. kola

Plemići 270 minuta bez pogotka na Grbavici

Mostarski Plemići su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali daleko najviše te se zasluženo nalaze na vrhu ljestvice.
Sport / Nogomet | 29. 10. 2021. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi susret 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će na Grbavici odigrati Željezničar i Zrinjski.

Dueli Zrinjskog i Željezničara uvijek su privlačili mnogo pažnje, bez obzira na trenutačni položaj na ljestvici, pa je tako i ovaj put.

Mostarski Plemići su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali daleko najviše te se zasluženo nalaze na vrhu ljestvice, dok izabranici Tomislava Ivkovića igraju toplo-hladno, pa je sedma pozicija na tabeli i sasvim realna za Željezničar.

Plemići u Sarajevo stižu nakon četiri uzastopne prvenstvene pobjede i sasvim sigurno će pokušati doći do pobjede koju na Grbavici nisu ostvarili nešto više od četiri godine.

Naime, posljednji put Zrinjski je na Grbavici slavio u sezoni 2017/2018 i to sa minimalnih 1:0. Podsjetimo, strijelac je bio Nemanja Bilbija. Nakon tog meča Željezničar i Zrinjski su na Grbavici odigrali četiri meča, a gosti iz Mostara su od mogućih 12 uspjeli osvojiti samo jedan bod, te u 270 minuta nisu uspjeli postići pogodak, te ostaje za vidjeti hoće li mostarski Plemići uspjeti prekinuti negativan niz na Grbavici.

Na kraju dodajmo i da je u prvom susretu u ovoj sezoni Zrinjski u Mostaru svladao Željezničar rezultatom 3:0. Dva pogotka je postigao Bilbija, a u listu strijelaca se upisao i Savić.

Kopirati
Drag cursor here to close