Liga prvaka

Odlična utakmica na Montjuïcu: Barca preko Napolija u četvrtfinale

U utorak su odigrane nove utakmice osmine finala Lige prvaka, a nakon što su se prošlog tjedna među osam najboljih plasirali PSG, Bayern, Manchester City i Real Madrid, uspjelo je to i Barceloni.
Sport / Nogomet | 12. 03. 2024. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barca je iz Napulja donijela 1-1, a u uzvratu su na olimpijskom stadionu Montjuïc igrali dopadljivo i nadahnuto, djelovali su puno gledniji pobjede, te su za to u konačnici u prvih 20-ak minuta i nagrađeni s dva pogotka.

Prvo je u 15. poentirao Fermin Lopez, da bi samo dvije minute kasnije vodsto Bacelone povećao Cancelo.

Kod oba pogotka sudjelovao je raspoloženi Raphinha. Brazilac je kod pogotka Fermina upisao asistneciju nakon što je prekrasnom povratnom loptom pronašao mladog ofenzivca Barcelone koji je potom rutinski poentirao

Potom je kod drugog pogotka pogodio vratnicu nakon što ga je lijepo uposlio Yamal, a onda je u nastavku akcije Cancelo uspio povećati vodstvo domaćina. 

Nakon toga Napoli se vratio u igru.

Rrahmani je fenomenalno ispratio jednu akciju Napolija koja je potekla po desnoj strani, bivšeg igrača Dinama školskom povratnom loptom pronašao je Politano, a onda je stoper Napolija znalački svladao Ter Stegena s kojih 14 metara iskosa.

Iako je u nastavku igre bilo još nekih prilika, na predah se otišlo s 2-1 vodstvom domaćina.

U nastavku je Napoli imao svoje prilike, najbolju je propustio Anguissa, baš kao što je i pred sam kraj gredu pogodio Olivera, ali Barcelona je ipak bila bolja momčad te su u konačnici zasluženo izborili prolazak u daljnu fazu natjecanja.

Lewandowki je u 84. zabio za 3-1, a bio je to ujedno i Poljakov 94. pogodak u Ligi prvaka. 

Video: UEFA CHAMPIONS LEAGUE (osmina finala, drugi meč): Barcelona - Napoli 3:1 / 12.03.2024.

Drama je tako izostala, a Xavi može biti iznimno zadovoljan kako je njegova momčad odigrala protiv aktualnog prvaka Italije i momčadi koja je u stanju svakoga pobijediti.

Dodajmo da je druga utakmica večeri, ona između Arsenala i Porta, igrana u Londonu, otišla u produžetke. Naime, oba susreta završila su rezultatom 1-0 za domaćine.

Kopirati
Drag cursor here to close