Izazvao lavinu kritika

Odbio produžiti ugovor: ''Govorite da nemate novca, a želite Haalanda''

Barcelona traži od Dembelea da pristane na manju plaću zbog financijskih problema u klubu.
Sport / Nogomet | 30. 12. 2021. u 08:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski mediji objavili su u srijedu da Ousmane Dembele neće produžiti ugovor s Barcelonom.

Francuski reprezentativac ima ugovor do kraja ove sezone s katalonskim klubom, te su mjesecima pregovarali oko nastavka suradnje, ali čini se kako dogovor neće biti postignut.

Barcelona traži od Dembelea da pristane na manju plaću zbog financijskih problema u klubu, te je bilo priče da će Francuz to prihvatiti, ali kako stvari stoje na kraju se to neće dogoditi.

Mnogi španjolski mediji su objavili kako je Dembele odbio produžiti ugovor, te da je njegov agent bio itekako drzak na sastanku i objasnio je Joanu Laporti zašto odbijaju ponudu.

Dembeleov agent je poručio da su ljuti što je u pregovorima konstantno govore kako nemaju novca, a onda se pojave priče da žele Erlinga Haalanda. Zbog toga je Dembele poručio da želi dosta veću plaću od one što mu nude, te da će ostati jedino u Barceloni ukoliko klub ispuni njegove zahtjeve.

Ovo je izazvalo lavinu kritika navijača Barcelone, a oglasio se i bivši kandidat za predsjednika katalonskog kluba Toni Freixa koji je pokušao naći opravdanje za silni novac koji je Barca izdvojila za dovođenje Dembelea prije četiri godine.

Novinar Alfredo Martinez je na Twitteru javno kritizirao Dembelea i istaknuo je kako je klub platio čak 125 milijuna eura za njega, te da je godišnje imao 17 milijuna eura u Barceloni, a da je većinom bio povrijeđen. No, onda se oglasio Freixa koji je pokušao sve to nekako opravdati.

"Takvi su nogometaši (aludirajući na nezahvalnost). Nisam nimalo iznenađen. Suludo je bilo očekivati da bi on pristao produžiti ugovor s nižom plaćom i time omogućiti registraciju novog igrača, koji igra na istoj poziciji kao on", napisao je Freixa.

Taj komentar je naljutio Gerarda Piquea koji se odlučio oglasiti i odgovoriti Freixi.

"Ne generalizujte pisajući 'Takvi su nogometaši'. To bi bilo isto kao kad bismo rekli: 'Takvi su svi predsjednički kandidati, niko od njih ne plaća svoje suradnike'", napisao je defanzivac Barcelone.

Pique je ovdje aludirao na činjenicu kako je skoro cijela momčad koja je radila na Freixinoj predizbornoj kampanji tužila Freixu jer im nije isplatio niti centa za višemjesečni posao. Također, Pique je bio i prvi koji je pristao na drastično smanjenje plaće kako bi pomogao Barceloni i jasno je zašto je ljut na Dembelea.

Kopirati
Drag cursor here to close