Za njih nema mjesta

Xavi otpisao četvoricu prvotimaca

Katalonski klub ove sezone igra daleko ispod očekivanja i jasno je da prolazi trenutno kroz dosta turbulentan period zbog financijske krize u kojoj se Barcelona nalazi od početka pandemije koronavirusa.
Sport / Nogomet | 20. 12. 2021. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijači Barcelone s nestrpljenjem očekuju početak zimskog prelaznog roka i nadaju se pojačanjima koja su im itekako potrebna.

Katalonski klub ove sezone igra daleko ispod očekivanja i jasno je da prolazi trenutno kroz dosta turbulentan period zbog financijske krize u kojoj se Barcelona nalazi od početka pandemije koronavirusa, piše Sportsport.ba.

Ni igrački kadar koji Xavi Hernandez ima na raspolaganju čini se nije dovoljan da se ostvare ciljevi koji su skoro isti svake sezone za Barcelonu i jasno je da će u siječnju pokušati dovesti neka nova imena.

No, prije toga će Barcelona morati prodati neke igrače kako bi zaradili novac za pojačanja, ali već je odavno jasno koji će se fudbaleri naći na transfer listi.

Prvi kojeg je Xavi otpisao je Luuk de Jong koji u Barceloni igra na posudbi iz Seville i u klubu čine sve kako bi već u siječnju raskinuli posudbu s njim i oslobodili mjesto za nekog novog napadača.

Što se tiče prodaje igrača Barcelona najviše očekuje da zaradi od Philippea Coutinha koji će sigurno biti na transfer listi, ali je pitanje da li ima zainteresiranih klubova za Brazilca.

Coutinho je trenutno jedan od najplaćenijih igrača u Barci i njegov odlazak bi znatno oslobodio budžet za plaće što je čini se najvažnije, te je jasno da ni Xavi nema ništa protiv njegove prodaje.

Pored Coutinha na listi "otpisanih" odavno se nalazi i Samuel Umtiti koji bi u siječnju konačno mogao da ode, a za njega je interes pokazala Benfica.

Tu je i golman Neto koji većinom grije klupu za rezervne igrače i jasno je da pored Ter Stegena nema minutažu koju očekuje. Neto bi trebao napustiti klub, a mjesto rezervnog golmana će zauzeti neko iz Barcine La Masije.

Također, u siječnju odlazi i Alex Collado koji ove sezone nije dobio šansu u prvom timu, te će on do kraja sezone igrati na posudbi u Granadi.

Kopirati
Drag cursor here to close