Gol Rakitića

Barcelona se kockala, Sevilla sada druga

Sevilla slavi treću uzastopnu pobjedu nakon koje ima 37 bodova te za vodećim Real Madridom zaostaje pet. Atletico je doživio treći uzastopni poraz pa je s 29 bodova ostao na petoj poziciji.
Sport / Nogomet | 19. 12. 2021. u 00:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri kluba iz Madrida i dva iz Seville. Tako izgleda poredak na vrhu tabele Primere nakon četiri odigrana susreta u subotu. Navijači Rayo Vallecana se teško mogu sjetiti kada je njihova momčad izgledala tako dobro, kao što je to slučaj ove sezone.

U prvoj utakmici subotnjeg programa 18. kola, Rayo je sredio Alaves 2:0. Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu. U 19. minuti je mrežu gostiju pogodio Sergio Guardiola, a konačnih 2:0 je postavio Alejandro Catena, vrlo rano, već u 26. minuti.

Barcelona se ove subote poprilično igrala sa živcima svojih navijača. Xavijeva momčad je već u 19. minuti imala dva gola prednosti protiv Elchea, što je možda neke podsjetilo na bolje vremena Katalonaca. Međutim, ova Barcelona danas je ipak malo dalje od tih dana. Ali idemo redom. Prvo je u 16. minuti Ferran Jutgla glavom svladao gostujućeg vratara, da bi tri minute poslije Gavi projurio kroz obranu Elchea i desnom nogom s ruba kaznenog prostora pogodio donji desni kut za 2:0.

Gosti su u drugom poluvremenu u dvije minute uspjeli u dvije akcije doći do izjednačenja. Tete Morente je u 62. minuti prošao po desnoj strani u kontranapadu i poslao snažan udarac pod gredu i iznad nemoćnog Ter Stegena. Minutu poslije isti je igrač ubacio loptu s desne strane, na suprotnoj vratnici je usamljen bio Pere Milla i glavom poslao loptu u mrežu. A onda je pet minuta prije kraja,  Gonzalez nakon Gavijevog ubačaja s lijeve strane, osigurao trijumf Barcelone.

Real Sociedad je posrnuo na domaćem terenu. U posljednje četiri utakmice kao domaćini igrači trenera Imanola Alguacila su dohvatili dva boda.

Protiv Villarreala su čak i poveli golom Alexandera Isaka, ali dalje nije išlo. Moreno je prvo poravnao na 1:1, pa izravan crveni karton za grub prekršaj dobio Mikel Oyarzabal u 69. minuti. Igrača više "Žuta podmornica" koristi, pa preko Morena još jednom i Chukwuezea stižu do pobjede 1:3.

Na kraju večeri smo imali derbi susret u kojem je Sevilla ugostila Atletico Madrid. Sevilla je povela u sedmoj minuti. Ivan Rakitić je primio loptu na tridesetak metara od gola, napravio korak-dva te snažnim i preciznim udarcem poslao ju u gornji desni kut vrata Jana Oblaka. Atleticov vratar se ispružio koliko je mogao, ali lopta je bila neuhvatljiva. Sjajan gol. Gol koji nije poljuljao uvijek čvrsti Atletico.

U 33.minuti, nakon ubacivanja iz ugla Felipe glavom pogađa za 1:1. I kada se činilo kako će susret završiti 1:1, stiže gol Seville u 89. minuti. Opet je prekid, nakon ubacivanja pred gol gostiju Na pet metara je Kounde samo okrznu loptu, dovoljno da ju namjesti idealno za Ocamposa koji ju je zakucao.

Sevilla slavi treću uzastopnu pobjedu nakon koje ima 37 bodova te za vodećim Real Madridom zaostaje pet. Atletico je doživio treći uzastopni poraz pa je s 29 bodova ostao na petoj poziciji.

Kopirati
Drag cursor here to close