Novo slavlje Aston Ville

Nula na Anfieldu, Arsenal na vrhu

Manchester je u susret ušao s dvojicom defenzivnih veznih i to čini se pokazalo kao pun pogodak. Redsi su najbolje prilike imali iz prekida, Konaté i Virgil van Dijk.
Sport / Nogomet | 17. 12. 2023. u 20:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igrači Manchester Uniteda posljednjih sezona imaju velikih problema na gostovanju kod Liverpoola barem kada je u pitanju Premiership. Jesse Lingard je bio posljednji igrač koji je uspio zatresti mrežu Redsa na Anfieldu, prosinca 2018. godine. Redsi su danas imali posjed više od dvije trećine vremena (69%), a ka golu Onane šutirali su čak 34 puta, više od bilo kojeg drugog tima koji nije uspio postići gol na jednom meču još od oktobra 2016.

Manchester United je u susret ušao s dvojicom defenzivnih veznih i to čini se pokazalo kao pun pogodak. Redsi su najbolje prilike imali iz prekida, Konaté i Virgil van Dijk. Najbolju priliku za United je propustio Rasmus Højlund sredinom drugog poluvremena, ali je šutirao pravo u Alissona.

Arenal je savladao Brighton, netko će reći očekivano, međutim opet to nije bila idealna izvedba " Topnika. Ne zato što je Brighton bio opasan, što je prijetio, već zato što je Arsenal imao problema, što se mučio u završnici. Arsenal je napadao, u talasima, ali nije uspijevao da iste materijalizira golom. Imali su prilike, Martinelli, Saka, Ødegaard, ali sve do 54. minute nije bilo gola. Tada van Hecke pomalo nespretno reagira "asistira Jesusu koji pogađa za 1:0. Tri minute prije isteka devedesete je sve odlučeno, kada Havertz  četvrtim golom trasira Arsenalu put do pobjede.

Aston Villa je vezala treću pobjedu zaredom u prvenstvu. Danas su slavili u gostima protiv Brentforda. Brentford je stigao do vodstva golom Keanea Lewisa-Pottera, ali su se stvari po domaću ekipu počele komplicirati kada je crveni karton dobio Mee. Sudac David Coote je bio blizu mjesta na kojem je Mee zaustavio Leona Baileya, ali je tek nakon intervencije VAR sobe pokazao crveni karton. 

Menadžer Brentforda Thomas Frank bio je bijesan zbog te odluke i dobio je žuti karton, a Villa je iskoristila prednost svog igrača šest minuta kasnije. Alex Moreno je prvo izjednačio na 1:1, a onda je Watkins glavom poentirao za 1:2. U sedmoj minuti nadoknade Kamara je zaradio crveni karton, pa su kraj susreta oba sastava dočekala s deset igrača.

West Ham je bio poprilično uvjerljiv protiv Wolverhamptona, što potvrđuje rezultat. Mohammed Kudus je bio dvostruki strijelac, jedan gol je dodao Bowen u 74. minuti, dok je trostruki asistent bio Lucas Paquetá.

Nakon današnjih utakmica Arsenal drži vrh tabele, ima bod više od Liverpoola (38), koliko je sakupila i Aston Villa. Manchester City je za sada na 34 boda.

Kopirati
Drag cursor here to close