U prvoj utakmici 16. kola

Liverpool slavio i preuzeo vrh tabele

Na kraju su gosti iskoristili čovjeka više. Salah je pogodio minutu kasnije. To je bio njegov 200. gol za Liverpool, 150. u Premiershipu.
Sport / Nogomet | 09. 12. 2023. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Situacija na vrhu tabele Premiershipa promijenila se već nakon prve utakmice 16. kola. Liverpool je trenutačni lider, a njegovi navijači će s posebnom pažnjom pratiti sve ono što se bude dešavalo na utakmici između Aston Ville i Arsenala. Tri boda Liverpool je osvojio na gostovanju kod Crystal Palacea iako nije briljirao. Posebno ne u prvom dijelu.

Palace je poveo golom Matete iz kaznenog udarca u 57. minuti, prethodno je Quansah u svom kaznenom prostoru po nogama udario upravo Matetu, a Madley je na bijelu točku pokazao tek nakon nekoliko minuta i reakcije VAR-a. Klopp je odmah reagirao, izveo je iz igre Quansahu i Gravenbercha, dok je na teren poslao Konatea i Gakpoa. Opet na terenu se to nije previše osjetilo. Redsi su uglavnom vrebali iz prekida, Palace iz kontri.

I onda je došao lagani poklon za Liverpool, Jordan Ayew je napravio prekršaj, za drugi žuti karton, odnosno isključenje. Netko će reći da je
toj sudac Madley malo pretjerao. Ali što je tu je, Palace je morao da se bori posljednjih 15-ak minuta sa čovjekom manje. Na kraju su gosti iskoristili čovjeka više. Salah je pogodio minutu kasnije. To je bio njegov 200. gol za Liverpool, 150. u Premiershipu.

Problemima domaće ekipe nije bilo kraja. Zbog ozljede golmana Sama Johnstonea priliku je dobio Remi Matthews, koji je bio još nezagrijan kada je Harvey Elliott pogodio za 1:2. Na kraju je duboko u sudačkoj nadoknadi Alisson spašavao goste.

Kopirati
Drag cursor here to close