Golman Irana imao 17 obrana

Vujović i Iran do velike pobjede

Junak utakmice je bio fenomenalni golman Mohammad Siavoshi koji je sakupio 17 obrana, od kojih su neke definitivno bile ključne. Skinuo je golman Irana dva sedmerca, s krila je imao četiri obrane.
Sport / Ostali sportovi | 13. 01. 2023. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veselin Vujović je nakon toliko godina provedenih pored terena, klubova i reprezentacija krenuo u avanturu. U travnju prošle godine, Vujović je preuzeo reprezentaciju Irana. Prioritet su bile Azijske igre koje su otkazane. Nakon toga je Iran osvojio medalju na Islamskim igrama solidarnosti.

Kako su u pripremnom periodu savladali Maroko i Južnu Koreju, a ostavili dobar dojam protiv Poljske i Belgije, ambicije su nekako porasle. I očito nisu bile bez pokrića. Iran je pod vodstvom Vujovića ostvario pobjedu, vrlo vjerojatno vrijednu drugog kruga takmičenja. U prvom kolu skupine A, Iran je bio bolji od Čilea 25:24.

Čileanci su serijom 4:0 pet minuta prije kraja poveli 23:20 i činilo se da idu prema pobjedi, ali Iran je imao odgovor. Iako je u tim trenucima bio s dva igrača manje. Uspio se vratiti u utakmicu i pola minute prije kraja golom Behnamnije doći i do pobjede 25:24.

Junak utakmice je bio fenomenalni golman Mohammad Siavoshi koji je sakupio 17 obrana, od kojih su neke definitivno bile ključne.
Skinuo je golman Irana dva sedmerca, s krila je imao četiri obrane. Mohammedreza Oraei je bio postigao sedam golova, Heidarpour pet. Iranci su imali realizaciju u napadu 60 posto. Vujović je u svom stilu prokomentirao trijumf.

"Zadovoljan sam pobjedom, ali iskreno, nismo je zaslužili po onom što smo prikazali u drugom poluvremenu. U drugom dijelu kao da smo se prepali pobjede. Nadoknadili smo minus od tri gola, imali smo sreće, odnosno fenomenalnog golmana u završnici susreta pa smo slavili na kraju. Čile je definitivno zaslužio više, ali sport je često nepravedan", priznao je Vujović.

Kopirati
Drag cursor here to close