"Ne može sva krivica na njegova leđa"

Nizozemac stao u obranu Šutala

"Njegova sudbina je sudbina mnogih braniča. Šutalo izgleda onoliko dobro ili loše, koliko ga njegov trener čini takvim", zaključio je Zwart.
Sport / Nogomet | 12. 10. 2023. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josip Šutalo, koji je ovog ljeta pojačao redove Ajaxa za odštetu od 20 milijuna eura, našao se na žestokom udaru kritika zbog katastrofalnog otvaranja sezone.

Loši rezultati

Kopljanici su, ispod svih očekivanja, bliže borbi za ostanak, nego za prvaka. Gotovo su na začelju ljestvice, tek su 16. momčad lige i imaju samo jednu jedinu pobjedu, prenosi Gol.hr

Ljetos je situacija izgledala kudikamo pozitivnija, samo za tri Hrvata iskrcali su više od 30 milijuna eura odštete i ambiciozno krenuli u novu sezonu, no sve se vrlo brzo srušilo poput kule od karata.

Cijenu loših rezultata već je platio sportski direktor Sven Mislintat, trenerska pozicija Mauricea Steijna je klimava, a klupske legende iz svih smjerova udaraju po svlačionici.

To nije mogao izbjeći ni Šutalo koji je u nizozemsku prijestolnicu stigao s prizmom velikog pojačanja, no potonuo je u sivilo momčadi. Zbog toga je na njega žestoko udario Andy van der Meyde koji tvrdi da se Hrvat uopće nije snašao u Amsterdamu:

"Šutalu nedostaje dom, on se jednostavno želi vratiti kući. S nikim ne razgovara, čak niti s Hrvatima u momčadi. Ništa ne želi. Ništa ne radi, nema namjeru socijalizirati se sa suigračima. Čak niti ne pije kavu, apsolutno ništa. Ima nostalgiju za domom, a to je teško za tako mladog momka", rekao je Van Der Meyde.

Nije kriv 

Ipak ima Nizozemaca koji su stali u obranu Hrvata, a jedan od njih je novinar Voetbal Internationala Pieter Zwart koji tvrdi da se ne može sva krivica svaliti na Šutalova leđa, već i da dobar dio krivnje snosi i trener Steijn i njegovo taktičko postavljanje igre.

Zwart tvrdi da u igri nizozemske momčadi postoji preveliki razmak između obrane, sredine terena i napada, zbog čega izgleda kao da Šutalo uvijek kasni u svojim reakcijama.

Također, dotaknuo se, kako tvrde Nizozemci, njegovih manjkavosti u izgradnji napada, no napominje da puno toga ovisi o suigračima koji svojim kretanjem ne otvaraju prostor.

"Njegova sudbina je sudbina mnogih braniča. Šutalo izgleda onoliko dobro ili loše, koliko ga njegov trener čini takvim", zaključio je Zwart.

Kopirati
Drag cursor here to close