Polomljena koplja

Ajax želi umiriti bijesne navijače: Nakon velikih nereda potjerali direktora

Sven Mislintat više nije sportski direktor Ajaxa nakon nezapamćene krize rezultata Kopljanika i velikih nereda u Amsterdamu.
Sport / Nogomet | 25. 09. 2023. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Amsterdamu je zavladao kaos, utakmice Ajaxa i Feyenoorda bila je dva puta prekidana, navijači su se željeli iskaliti na igračima.

Pri rezultatu 0:3 za goste iz Rotterdama, navijači Ajaxa bacanjem baklji odlučili su iskazati nezadovoljstvo radom uprave koju najviše krive za katastrofalan ulazak u novu sezonu.

Nakon drugog ubacivanja baklji u teren, sudac je odlučio povući momčadi u svlačionicu bez namjere da se susret uopće nastavi, a tek onda je krenuo pravi kaos.

Jedna skupina navijača provalila je u prostorije kluba kako bi se obračunala s upravom, dok je policija ispred stadiona suzavcem rastjerivala navijače koji se nisu htjeli odmah razići.

Kako bi umirili bijesne navijače, ali i klupske zaposlenike, u upravi Ajaxa odlučili su raskinuti suradnju sa sportskim direktorom Svenom Mislintatom.

To je ishod višesatnih razgovora koji su održani na stadionu nakon prekida utakmice, Ajax je prvo komunicirao da se radi o sporazumnom raskidu ugovora, no kako se Mislintat nije htio pomiriti s time, uprava ga je odlučila smijeniti i potjerati iz kluba.

Upravo je on izabrao trenera Mauriciea Steijna i sastavio momčad koja ima katastrofalan ulazak u sezonu. Prije velikog derbija bili su tek 12. momčad prvenstva s pet osvojenih bodova, no posljednja događanja bila su kap koja je prelila čašu.

Dodajmo - Mislintat je ovog ljeta doveo nekolicinu pojačanja, a više od 30 milijuna eura istresao je za tri hrvatska nogometaša - Josipa Šutala, Jakova Medića i Sosu.

Navodno je potonji bio pod ucjenom da promijeni menadžera, kako bi posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka mogao ostvariti toliko željeni transfer u ambiciozniji klub od Stuttgarta, no to se tek treba utvrditi istragom.

Po Sosi i Šutalu žestoko su udarili nizozemski mediji, opružujući ih za loše rezultate Ajaxa, a dvojici Vatrenih takvo što u ovom trenutku ponajmanje treba jer ih očekuju dvije važne reprezenattivne utakmice, protiv Turske i Walesa.

Kopirati
Drag cursor here to close