Oglasio se nakon kritika

Josip Šutalo: "Sigurno nisam pogriješio s Ajaxom"

"Odabrao sam Ajax jer vjerujem da je to najbolja opcija za mene. Jer je riječ o velikom klubu i siguran sam kako nisam pogriješio. Ovo je kriza koja se javlja u svakom klubu s vremena na vrijeme".
Sport / Nogomet | 11. 10. 2023. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ajax / Josip Šutalo

Hrvatski reprezenatativni branič Josip Šutalo proteklih je dana trpio žestoke kritike u Nizozemskoj zbogg lošijih izdanja u svom novom klubu Ajaxu.

Neki od poznatih bivših nogometaša Ajaxa i nizozemske nacionalne vrste spočitavali su mu nesnalaženje u novoj sredini, izjavljivali kako nije komunikativan, pati od teške nostalgije i želi se vratiti u Zagreb i tome slično.

Šutalo pak u razgovoru za portal Germanijak navodi kako i dalje misli da je njegov prelazak u Ajax bio prava stvar i dobar odabir kluba za daljnji napredak u karijeri.

Na pitanje što se događa u Amsterdamu kazao je kako se Kopljanici nalaze u velikoj krizi, ali da će se ponovno vratiti na vrh.

"Očito smo u nekoj krizi i sada se lome koplja oko svih nas koji smo stigli ovo ljeto. Ne bih ulazio u detalje, vjerojatno je to riječ o nekim internim sukobima. Svjesni smo svi kako rezultati nisu na razini Ajaxa, na nama je da to ispravimo", kazao je hrvatski branič.

Što se tiče javnih kritika u nizozemskim medijima, tamošnje eksperte treba podsjetiti da je Šutalo u Amsterdam je stigao kao standardni reprezentativac zemlje koja je treća na svijetu. I koja je igrala finale Lige nacija nakon što je izbacila upravo Nizozemsku.

"Uopće ne želim ulaziti u to. Imao sam neke konkretne ponude ovo ljeto, potom i neka zanimanja ozbiljnih europskih klubova. Velikana u svojim ligama. Odabrao sam Ajax jer vjerujem da je to najbolja opcija za mene. Jer je riječ o velikom klubu i siguran sam kako nisam pogriješio. Ovo je kriza koja se javlja u svakom klubu s vremena na vrijeme. Prolazna je i siguran sam kako će Ajax vrlo brzo biti ondje gdje mu je prirodno mjesto; na vrhu ljestvice”, jasan je Šutalo.

Kada su u pitanju komentari koji idu tako daleko da tvrde kako se Šutalo ne druži sa zemljacima, primjerice Sosom i Medićem, kratko je kroz smijeh odgovorio: "Čudno. Naime, s njima sam stalno".

Pred utakmicu s Turskom u kvalifikacijama za Euro 2024 imao je probleme s leđima, ali sada je to otklonjeno i osjeća se spremnim.

"Fizioterapeuti su učinili svoje, pomoglo je i vrijeme i sada je sve u najboljem stanju. Spreman sam za izazove", kazao je.

I dok je obrambeni dio reprezentacije u redu, Vatreni muku muče s napadačkom linijom. Ozljede su izbacile Perišića, Kramarića i Ivanušeca. Petković je pod upitnikom, oprostio se Livaja…

"To su ozbiljni izostanci koje bi svaka reprezentacija na svijetu osjetila. No, to su stvari na koje ne možemo utjecati već se moramo prilagoditi i izabrati najbolje rješenje. Ne sumnjam kako će izbornik i njegov stručni stožer odabrati najbolju moguću formaciju, dovoljnu za tri boda u Osijeku", kaže Šutalo, izražavajući nadu da će ga izbornik Zlatko Dalić uvrstiti u početni sastav.

OPŠIRNIJE

Kopirati
Drag cursor here to close