Onana tragičar, Ahmedhodžić strijelac

VIDEO I Newcastle petardom ispratio Sheffield u drugu ligu, United još jednom kiksao

Činilo se kako će Manchester upisati pobjedu, ali onda se pojavio Onana koji je sve pokvario. Kamerunac je neoprezno reagirao u svom petercu u 87. minuti i pri pokušaju boksanja lopte, nokautirao protivničkog igrača.
Sport / Nogomet | 27. 04. 2024. u 18:26 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Remijem West Hama i Liverpoola otpočelo je 35. kolo Premiershipa. U popodnevnom terminu, Newcastle je s pet golova u mreži ispratio Sheffield United u Championship, koji više nemaju ni one posljednje, matematičke šanse za ostanak u eliti, dok Manchester United nije uspio svladati pretposljednji Burnley.

United ispustio tri boda u posljednjim minutama protiv predzadnjeg Burnleya

Nastavlja se loša igra Manchester Uniteda. Nakon teško izborene pobjede protiv Coventryja u polufinalu FA kupa te blijedom predstavom u prvenstvu protiv Sheffielda, danas su ispustili bodove protiv Burnleya. Rezultat je bio 1:1, a domaće je vodstvo doveo Antony u 79. minuti, dok je Amdouni sigurno realizirao jedanaesterac u 87. minuti utakmice.

Prvo poluvrijeme moglo je otići na obje strane, ali je okončano bez pogodaka. Prvih 20 minuta pripalo je igračima Erika ten Haga, dok su završnicu bolje odigrali izabranici Vincenta Kompanyja. Domaći su najviše prijetili preko brzih krila Garnacha i Antonyja, dok je kod gostiju Foster dva puta gubio okršaje s Onanom.

Antony dolazi do prvog pogotka ove sezone, Onana pokvario slavlje

Drugo poluvrijeme ponudilo je puno bolju predstavu Uniteda, koji dolazi u vodstvo u 79. minuti. Gosti su se poigravali na sredini igrališta, a brzonogi Brazilac presjekao je dodavanje i sjurio se prema golu te pogodio za vodstvo i svoj prvi gol ove sezone u Premiershipu.

Činilo se kako će Manchester upisati pobjedu, ali onda se pojavio Onana koji je sve pokvario. Kamerunac je neoprezno reagirao u svom petercu u 87. minuti i pri pokušaju boksanja lopte, nokautirao protivničkog igrača. Nakon VAR provjere, sudac Brooks pokazao je na bijelu točku.

Odgovornost je preuzeo Zeki Amdouni te mirno realizirao kazneni udarac. Do kraja se utakmica u potpunosti otvorila, a prilike su sijevale na obje strane. Onana je zaustavio udarac Odoberta, dok je na drugoj strani u posljednjim trenutcima utakmice Diallo ciljao, ali je pogodio samo u kapetana Fernandesa, da bi se lopta odbila do Antonyja, čiji je udarac sigurno zaustavio danas odlični Murić

Video: Manchester United - Burnley 

Burnley je osvojio vrlo važan bod u borbi za ostanak te se sada nalaze na samo dva boda od izlaska iz opasne zone, ali i s utakmicom više od Nottingham Foresta koji je trenutno siguran.

Newcastle razbio Sheffield

Momčad Newcastlea s 5:1 je slavila protiv Sheffield Uniteda na St James's Parku. Za goste je jedini pogodak postigao Anel Ahmedhodžić, dok je za domaće dva puta bio precizan Isak, po jednom Guimaraes i Wilson, a Osborn je pogodio vlastitu mrežu.

Krenulo je iznenađujuće za sve, Sheffield je prvi stigao do pogotka. Igrala se peta minuta, Hamer je centrirao na drugu stativu, a tamo je stajao zaboravljeni Anel Ahmedhodžić koji se samo naklonio i sjajno pogodio glavom za vodstvo.

Domaći se vraćaju u 26. minuti, Isak je mirno realizirao situaciju koju mu je stvorio Jacob Murphy te se s tim rezultatom i otišlo na poluvrijeme.

Raspad Sheffielda

Gosti su kapitulirali u razdoblju od 54. do 65. minute kada su primili čak tri pogotka. Prvo je Bruno Guimaraes pogodio glavom na centaršut Gordona, da bi asistent pogotka izborio jedanaesterac koji je mirno realizirao Isak.

U 65. minuti nakon gužve u petercu, Ben Osborn nes(p)retno pogađa petom u vlastitu mrežu i potpisuje povratak svoje momčadi u Championship. Konačan rezultat postavio je Callum Wilson u 72. minuti utakmice.

Ovim je porazom Sheffield izgubio sve šanse za ostanak u Premiershipu te su tri utakmice prije kraja prvenstva prvi poznati putnik u niži rang engleskog nogometa

Video: Newcastle - Sheffield United

Newcastle je ovim trijumfom došao na samo bod od šestog Manchester Uniteda, a nešto lakši raspored im daje dobre šanse da preskoče Crvene Vragove do kraja prvenstva. Također, u pretposljednjem kolu Svrake će gostovati na Old Traffordu te u međusobnom susretu vrlo vjerojatno odrediti šestog na ljestvici.

Wolvesi slavili protiv Lutona, Fulham i Palace podijelili bodove

Luton je nastavio niz loših igara. Danas su na Molineuxu izgubili od Wolvesa 2:1. Domaće su do 2:0 doveli Hwang i Toti, dok je rezultat ublažio Morris u 81. minuti.

Ovo je bio peti poraz Lutona u posljednjih šest utakmica Premier lige te se momčad Roba Edwardsa i dalje nalazi u opasnoj zoni za ispadanje iz elite. Imaju bod manje i utakmicu više od trenutno sigurnog Foresta, a do kraja ih očekuju susreti s Evertonom, West Hamom i Fulhamom. Nužno će biti negdje uzeti bodove ako misle ostati u ligi.

Fulham i Crystal Palace su podijelili bodove na Craven Cottageu. Završilo je 1:1, a domaće je u vodstvo doveo Rodrigo Muniz u 53. minuti, da bi bod gostima osigurao Schlupp tri minute prije isteka regularnih 90 minuta.

Tako je Palace nastavio niz odličnih rezultata koji je krenuo od pobjede protiv Liverpoola na Anfieldu. Nakon toga, slavili su protiv West Hama i Newcastlea, a danas također upisali hvale vrijedan bod.

Kopirati
Drag cursor here to close