Aston Villa preokretom stigla do pobjede

VIDEO I Everton upisao važnu pobjedu u borbi za opstanak, Palace pregazio West Ham

Ružne scene smo gledali u sudačkoj nadoknadi drugog dijela. Gibbs-White i Beto su se našli u zračnom duelu, a deblji je kraj izvukao igrač Evertona koji je ostao nepomično ležati na travnjaku.
Sport / Nogomet | 21. 04. 2024. u 18:40 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premiership se bliži svom kraju, a još je mnogo nepoznanica. Napeta je utrka za prvaka, a ništa manje nije ni u borbi za opstanak. Tako Everton, plava strana Liverpoola, unatoč svim oduzetim bodovima, ne posustaje u borbi za opstanak.

Izabranici Seana Dychea upisali su vrlo važnu pobjedu u borbi za opstanak protiv izravnog konkurenta, Nottingham Foresta. U nastavku dana, Crystal Palace je deklasirao West Ham, dok je Aston Villa nakon preokreta svladala Bournemouth

Everton na"mišiće" do pobjede

Momčad Evertona upisala je vrlo važnu pobjedu od 2:0 protiv Nottingham Foresta. Pogotke su postigli Gueye u 29., odnosno McNeil u 76. minuti. Ne toliko sadržajna utakmica, ali koja je nosila veliki značaj za obje ekipe

Video: Everton - Nottingham Forest 

Očito je da Everton ne želi u Championship. Ovo im je 70. uzastopna sezona u eliti engleskog nogometa, i po tome su drugi najdugovječniji u cijeloj ligi. Još su jednom dokazali zašto su četvrta najbolja obrana lige. Sjajne reakcije Pickforda te složna i kompaktna obrambena strategija doveli su do zlata vrijedna tri boda.

Četvrta obrana lige

Tek su Liverpool, Arsenal i Manchester City ekipe koje su primile manje pogodaka od Dycheovih igrača. Iako se nalaze tek na 16. mjestu, primili su samo 48 pogodaka, a Goodison je stadion na kojem je viđeno najmanje golova od svih ove sezone.

Do vodstva Everton stiže u 29. minuti. Aina nije dobro očistio loptu prema sredini igrališta, a ona je došla do Idrisse Gueyea, koji preciznim udarcem pogađa u donji kut vratara Selsa.

Gosti su mogli do izjednačenja u 40. minuti, kada čisti zicer s par metara Wooda sjajnom reakcijom zaustavlja danas odlični Pickford.

Domaći su potvrdili pobjedu u 76. minuti. Mladi branič Branthwaite sjajnim je dodavanjima pokrenuo napad, a sve je završio McNeil efektnim udarcem s preko 20 metara. Lopta je završila u golu uz pomoć vratnice.

Scene koje nitko ne voli vidjeti

Ružne scene smo gledali u sudačkoj nadoknadi drugog dijela. Gibbs-White i Beto su se našli u zračnom duelu, a deblji je kraj izvukao igrač Evertona koji je ostao nepomično ležati na travnjaku. Prekid je trajao skoro deset minuta, da bi Portugalac morao biti iznesen na nosilima i uz bocu kisika, ali je signalizirao „palac gore“ prema navijačima, dajući do znanja da će sve biti u redu.

Tako je nakon iscrpljujućih i teških 107 minuta Everton stigao do zaslužene pobjede. Trenutno se nalaze na 16. mjestu s 30 osvojenih bodova, a Forest je na mjestu ispod s četiri boda manje te samo jednim više od Lutona koji po trenutnom stanju na ljestvici ispada u niži rang.

Palace deklasirao West Ham

Briljantnu utakmicu odigrali su igrači Crystal Palacea protiv West Hama. Nakon pobjede protiv Liverpoola u prošlom kolu, Glasnerove trupe nastavili su igrati briljantno i na svom stadionu. Bilo je 5:2, a pogotke su postigli Mateta (dva) Olise, Eze, Emerson (a.g.), dok je na drugoj strani pogodio Antonio i Mitchell (a.g.).

Nakon prvih 20 minuta već je sve bilo riješeno. Olise je pogodio u sedmoj minuti, Eze devet minuta kasnije, a u 20. minuti Emerson je nes(p)retnom reakcijom skrenuo loptu u svoju mrežu za ekspresnih 3:0 domaćih igrača.

Do poluvremena, Mateta je u 31. povisio na 4:0, da bi Michail Antonio pogodio za „Čekićare“ deset minuta kasnije i smanjio zaostatak na 4:1.

Video: Crystal Palace - West Ham 

S istim samopouzdanjem su domaći izašli i u nastavak utakmice, a Mateta je pogotkom u 64. minuti bacio gostujuće igrače na koljena. Selhurst Park bio je u deliriju, petarda u mreži West Hama, scene koje dugo nisu vidjeli domaći navijači.

Konačan rezultat postavio je branič Palacea, Tyrick Mitchell, ali pogotkom u vlastitu mrežu.

Aston Villa preokretom do pobjede

Aston Villa upisala je pobjedu nakon preokreta protiv Bournemoutha na svom Villa Parku u Birminghamu. Završilo je 3:1, a strijelci za domaće bili su Rogers, Diaby i Bailey, dok je za goste jedini pogodak, ujedno i prvi na utakmici postigao Solanke iz kaznenog udarca.

Peta je ovo utakmica zaredom u svim natjecanjima da momčad Unaija Emeryja nije izgubila na svom stadionu.

Gosti su poveli u 31. minuti. Nakon jedanaesterca koji je skrivio Cash, Solanke je bio precizan i doveo Bournemouth u prednost.

Krajem prvog dijela domaći se vraćaju. Rogers je pogodio na asistenciju Baileya.

Potpuni preokret u režiji domaćina dogodio se u 57. minuti, kada je Diaby pogodio na asistenciju Watkinsa. Konačan rezultat postavio je Bailey, a asistent je ponovno bio Watkins.

Ovom su se pobjedom domaći igrači učvrstili na četvrtom mjestu ljestvice, sa šest bodova više od petog Tottenhama, ali i uz dvije utakmice više. Bournemouth se nalazi u „zlatnoj sredini“, na 13. mjestu s 42 osvojena boda.

Kopirati
Drag cursor here to close