Japansko tržište zanimljivo

Aston Villa dogovorila suradnju s Vissel Kobeom

Tako su čelnici Aston Ville dogovorili suradnju s Vissel Kobeom, trenutnim liderom J1 lige i klubom koji je najviše ulagao u velika europska imena proteklih godina.
Sport / Nogomet | 19. 10. 2023. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aston Villa je posljednjih godina trošila popriličan novac na transfere igrača. Samo na odštete nevjerojatnih 583 milijuna eura. S druge strane nisu previše novca zaradili na prodaji igrača, pa je u kasi minus sasvim sigurno bio veliki.

Opet, to je Engleska, Premiership, veliki je novac u opticaju pa se dobar dio zaradio od tv prava i reklama. Što neki klubovi iskoriste za "krpljenje" rupa.

Međutim u posljednje vrijeme klubovi ne samo u Engleskoj dogovaraju strateška partnerstva s klubovima diljem svijeta. U takvoj situaciji se može doći do kvalitetnih igrača za nešto manje novca. Naravno, to ne mota biti garancija uspjeha, zarade.

Tako su čelnici Aston Ville dogovorili suradnju s Vissel Kobeom, trenutnim liderom J1 lige i klubom koji je najviše ulagao u velika europska imena proteklih godina. Njihove su boje ne tako davno branili igrači poput Davida Ville, Andresa Inieste i Lukasa Podolskog, dok su ove sezone prva imena kluba Yuya Osako (bivši igrač Werdera), Yoshinori Muto (bivši igrač Newcastlea) te sjajni Juan Mata.

Za početak priče iz Japana će u Birmingham stići dva najperspektivnija igrača iz U16 momčadi Vissel Kobea, a spominje se i mogućnost da Villa pošalje svojeg čovjeka u Japan kako bi na licu mjesta imali nekoga tko će pratiti razvoj mladih igrača koji imaju potencijal da se okušaju u europskom nogometu.

Kopirati
Drag cursor here to close