Iako je bilo 0:0 u prvoj utakmici

Neke karte su ipak već na stolu

" Sad je lakše, što ne znači da će tako biti na terenu. Postoji međusobni respekt i i dalje mislim da će detalj presuditi. To su takve utakmice. Sve je otvoreno" rekao je Jakirović prije polaska na put.
Sport / Nogomet | 11. 07. 2022. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog su jutros otputovali za Kišnjev gdje će sutra igrati revanš utakmicu prvog pretkola Lige prvaka. Očekivano, u prvoj utakmici bilo je dosta opreza, s jedne i druge strane. Razlozi su jednostavni. Nepoznavanje protivnika, ali mogli smo slobodno reći i nepoznavanje samog sebe gledajući iz kuta trenera Tomasa
koji je tek preuzeo momčad Sheriffa.

Nakon te prve utakmice zadovoljni su bili jedni i drugi. Zrinjski jer je zadržao nadu da u revanšu može više napraviti, Sheriff uvjeren da će u drugoj utakmici izgledati puno bolje, opasnije u igri prema naprijed. Sada ostaje pitanje tko će prije preuzeti rizik, tko će krenuti prema naprijed. Za očekivati je da to bude bude domaći sastav jer se od njih očekuje ponajvaljenje rezultata iz prošle sezone.

U najmanju ruku ulazak u fazu po skupinima, iako je novi trener tu, iako je pola momčadi novo. I ono što je jako važno, Stjepan Tomas je trener čija je vizija nogometa ipak drugačija nešto je to bila Yuriyja Vernyduba, Ukrajinca.

" Bili smo dobri u fazi obrane. Moramo biti hrabriji sa loptom u nogama, vidjeli smo koliko tu ima prostora. Možda nosimo neke navike iz Premijer lige, ali ovo je Liga prvaka i stvari se brže razvijaju. Tamo se male rupe brzo zatvaraju. Dobro smo ih analizirali i šanse za prolazak su 50:50, s tim da je sada veći pritisak
na Sheriffu, a mi ćemo pokušati to iskoristiti. Očekujem ofanzivniji ulazak Sheriffa, ali se nadam da se možemo oduprijeti. Imamo šanse, imamo jačinu naše ekipe. Sada se i Janković vraća i imaćemo više opcija. Igrači su se osjetili na terenu. Ono je sve bilo napamet. Sad je lakše, što ne znači da će tako biti na terenu. Postoji međusobni respekt i i dalje mislim da će detalj presuditi. To su takve utakmice. Sve je otvoreno" rekao je Jakirović prije polaska na put.

Zanimljivo, za Sheriff će sutrašnja utakmica protiv Zrinjskog biti čak 28 sa momčadima koje dolaze iz bivše Jugoslavije. Čak osam puta je Sheriff igrao protiv Dinama iz Zagreba. Dva puta je prošao dalje Sheriff, dva puta Dinamo.

Uspješniji od Sheriffa bili su Partizan (2005/06), Željezničar (2011/12), Olimpija (2000/01), Rijeka (2014/15), Shkëndija (2018/19), dok je pored Dinama i Crvene Zvezde iz prošle sezone, još ranije moldavski klub eliminirao u dva navrata Sutjesku iz Nikšića, te jednom Vojvodinu.

Ljubitelji nogometa ali i navijači Željezničara pamte duel ovog kluba i Sheriffa iz sezone 2011/12. Tada su plavi na Koševu golom Mirsada Bešlije stigli do minimalne pobjede koja se pokazala dovoljnom jer je revanš susret završio bez pobjednika 0:0.

Kopirati
Drag cursor here to close