Stroga mjera

Navijači u Grčkoj kupovat će ulaznice za utakmice isključivo preko mobitela i vladine aplikacije

Jedna je to od mjera za suzbijanje nasilja u sportu zbog koje su nogometni klubovi morali zatvoriti svoje stadione za navijače na dva mjeseca, do 12. veljače.
Sport / Nogomet | 29. 01. 2024. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Navijači u Grčkoj 

Nogometni navijači u Grčkoj ubuduće će morati koristiti vladinu aplikaciju za digitalnu identifikaciju na svojim mobilnim telefonima za kupnju ulaznica za utakmice, javlja gencija Beta.

Jedna je to od mjera za suzbijanje nasilja u sportu zbog koje su nogometni klubovi morali zatvoriti svoje stadione za navijače na dva mjeseca, do 12. veljače.

To je naređeno nakon smrti policajca koji je prošlog mjeseca pogođen bakljom tijekom navijačkih nereda u Ateni. Grčki ministar sporta Yannis Vroucis trebao bi danas u grčkom parlamentu predstaviti detalje novih pravila prodaje ulaznica, prenosi Hina.

Ostale mjere koje Vlada planira su naložena zabrana dolaska određenih navijača nakon nasilnih incidenata, obvezno postavljanje nadzornih kamera na stadionima i nacionalni registar članova klubova nogometnih navijača.

“Do sada nismo uspjeli napraviti ono očito – identificirati ljude koji ulaze na stadion. Uz pomoć mobitela može se automatski provjeriti osobna iskaznica osobe s ulaznicom. Nitko bez mobitela neće ući na stadion “, rekao je ministar državnoj televiziji tijekom vikenda. Vladini dužnosnici kažu da će novi sustav izdavanja karata nalikovati elektroničkim ukrcajnim kartama koje se koriste u zračnim lukama. Vladina aplikacija za digitalni ID za mobilne telefone radi u Grčkoj od 2022.

Kopirati
Drag cursor here to close