Josip Šutalo se bori s nostalgijom

Van Der Meijde: "Ne razgovara čak ni s Hrvatima, mislim da samo želi kući"

Nekadašnji Ajaxov 'nestašni dečko' Andy Van Der Meijde smatra kako Josip Šutalo u Amsterdamu vodi veliku bitku s nostalgijom prema Zagrebu.
Sport / Nogomet | 10. 10. 2023. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika želja Ajaxa bio je ovog ljeta Josip Šutalo te je na kraju doveden iz Dinama u Amsterdam, uz odštetu od 20 milijuna eura.

Šutalo je brzo upao u udarni sastav, čak je ponio i kapetansku traku u jednoj utakmici, ali nakon krize rezultata, ali i krize po pitanju poslova uprave, jedan je od onih prema koji je sletjelo najviše kritika.

Ajax je odradio jedan od najlošijih ulazaka u sezonu u svojoj povijesti i trenutno su prema plasmanu blizu borbi za ostanak. To je apsolutno neočekivano za tako velik klub i krivci se svakako traže.

A čini se da Šutalo prolazi i kroz jednu svoju unutrašnju bitku, barem ako je vjerovati onome što je na nizozemskoj televiziji rekao bivši reprezentativac i ikona Ajaxa sa 122 nastupa za Kopljanike, Andy Van Der Meijde.

"Šutalu nedostaje dom, on se jednostavno želi vratiti kući. Ni s kim ne razgovara, čak niti s Hrvatima u momčadi. Ništa ne želi. Ništa ne radi, nema namjeru socijalizirati se sa suigračima. Čak ne pije ni kavu, apsolutno ništa. Ima nostalgiju za domom, a to je teško za tako mladog momka", rekao je Van Der Meijde.

Josip se ovog tjedna vratio kući, ali na okupljanje reprezentacije, s kojoj bi trebao zaigrati protiv Turske i Walesa.

Možda mu boravak s reprezentativnim kolegama pomogne, ako je uistinu to Šutalov problem u Amsterdamu.

Kopirati
Drag cursor here to close