Pokajnik

Najpoznatiji antivakser Bundeslige teško zažalio i želi se cijepiti

Kimmichova infekcija koronavirusom sada ima više posljedica nego što se očekivalo: "Drago mi je što je završila moja karantena zbog korone. Ide mi jako dobro, ali zbog blage infiltracije u plućima trenutno ne mogu u potpunosti trenirati."
Sport / Nogomet | 12. 12. 2021. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se kako slijedi  spektakularan zaokret za Bayernovu zvijezdu Joshuu Kimmicha (26) po pitanju stava prema cijepljenju.

Reprezentativac Njemačke pati od problema s plućima nakon zaraze koronom te će odsustvovati do kraja prve polovice sezone.

Prema "ZDF-u", Kimmich se sada želi cijepiti protiv virusa. Rekao je: "Općenito, jednostavno mi je bilo teško nositi se sa svojim strahovima i zabrinutostima, zato sam tako dugo bio neodlučan."

Požalio je Kimmich zbog svoje odluke i sada žali što ovaj korak nije poduzeo ranije. Kimmich je bio pozitivan prije nešto više od dva tjedna, ali je već bio odsutan iz ekipe. Prvo je morao u karantenu zbog kontakt s Niklasom Süleom (26), zatim opet zbog pozitivne osobe u obiteljskom okruženju. Zatim je uslijedila njegova infekcija.

Kimmich je krajem listopada rekao da ima "nekoliko osobnih dvojbi, posebno zbog nedostatka dugoročnih studija". Zvijezda Bayerna bio je i osnivač Bayernove 'We-Kick-Corona' skupine i nije bio cijepljen.

Osim Kimmicha, još četiri Bayernova profesionalca do prije nekoliko tjedana nisu bila cijepljena. Sveukupno, prema informacijama njemačke nogometne lige, više od 90 posto igrača u dvije profesionalne nogometne divizije u međuvremenu je cijepljeno.

Kimmichova infekcija koronavirusom sada ima više posljedica nego što se očekivalo. Objašnjava: "Drago mi je što je završila moja karantena zbog korone. Ide mi jako dobro, ali zbog blage infiltracije u plućima trenutno ne mogu u potpunosti trenirati."

Infiltracije su nakupine tekućine poput vode ili tkiva u plućima koje su uzrokovane upalnim procesima. Tipični su za koronu, ali i za druge plućne bolesti. Razmjena plinova je poremećena. Simptomi su otežano disanje i pojačani 'škripanje' u plućima.

Prema informacijama BILD-a, njemački reprezentativac je bio rutinski podvrgnut kompjuterskoj tomografijoi pluća i otkrivene su manje količine nakupljene tečnosti.

Kimmich nije sam s takvim posljedicama u Bayernu. Naime, pručuvni napadač Eric Maxim Choupo-Moting (32) još uvijek ima problema nakon infekcije koronom i još ne može trenirati. On je također do sada odbijao vakcinu protiv Covida 19.

Kopirati
Drag cursor here to close