Ziskrilo na zvjezdanom nebu

Bayern sankcionirao Kimmicha jer se odbija cijepiti

Uprava bavarskog velikana će Kimmichu s godišnje plaće 'skinuti' 800 tisuća eura zbog toga jer je ugrozio uspjeh svog kluba.
Sport / Nogomet | 21. 11. 2021. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački Bild je objavio da Bayern svom nogometašu Joshui Kimmichu neće isplatiti plaću za onaj period koji će morati provesti u karanteni zbog toga što se odbija cijepiti.

Uprava bavarskog velikana će Kimmichu s godišnje plaće 'skinuti' 800 tisuća eura zbog toga jer je ugrozio uspjeh svog kluba.

Bayern je izgubio od Augsburga u petak 2:1, a Kimmich je otpao za tu utakmicu jer je netko s kim je bio u bliskom kontaktu imao koronavirus, a on nije cijepljen.

Njemački Sport1 je čestitao Bayernovoj upravi na takvom potezu.

"Ako je ono što Bild piše istina, Bayernovim šefovima se može samo čestitati na odluci. Oduzimanje novca s plaće je vjerojatno najjasniji jezik koji nogometaš poput Kimmicha, koji se zbog svojih blesavih razloga ne želi cijepiti i ugrožava uspjeh kluba, može razumjeti. Ne smije se tolerirati to što Kimmich i neki njegovi kolege rade. Istovremeno zarađuju milijune od kluba, a onda govore da je nešto što utječe na dobro cijele grupe privatna stvar. Jedno i drugo nije moguće. Bayern osjeća posljedice takvog ego-tripa i trpi na rezultatu", piše njemački novinar Pit Gottschalk pa dodaje:

"Nogometaši bi trebali biti zahvalni Savezu i politici jer su im uopće omogućili da nastave normalno igrati u jeku pandemije. Njihovi financijski gubici su svedeni na minimum dok se neki drugi ljudi boje za egzistenciju zbog ekonomskih posljedica pandemije. Cijepljenje više ne smije biti privatna stvar. Klubovi ne traže previše kad pozivaju igrače da slušaju znanost i stručnjake kojima i inače daju povjerenje oko svakog svog mišića i svake svoje kosti. Možda će ovakvi potezi neke igrače odbiti od kluba, ali što onda? Neka idu, nitko nije veći od kluba. Čak ni Joshua Kimmich".

Kopirati
Drag cursor here to close