Shakhtar slavio 1:0

Mostarac Pušić srušio Barcelonu

Igrala se 40. minuta utakmice kada je stigla fenomenalna dijagonala Matvienka za Gocholeishvilija. Ovaj je centrirao, a preciznim udarcem glavom pogodio Sikan.
Sport / Nogomet | 07. 11. 2023. u 21:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je bila tek treća utakmica na klupi Shakhtara. I najveća pobjeda definitivno u karijeri. Marino Pušić je uspio nadmudriti Xavija, Shakhtar je savladao Barcelonu u četvrtom kolu Lige prvaka. Iako minimalno 1:0, potpuno zasluženo. Čak je moglo biti i uvjerljivije, jer kada se pogleda statistika, broj udaraca u okvir gola, pa i prilike,

Mostarac na klupi Shakhtara se odlučio na formaciju 4-1-4-1 što se pokazalo kao pun pogodak jer igrači Barcelone nisu uspjeli uputiti udarac u okvir gola za prvih 45. minuta, uz jako malo pravih dodavanja uopće u kaznenom prostoru protivnika. S druge strane, pored udarca Matvienka koji je obranio ter Stegen, prvak Ukrajine je uspio stići i do gola. Igrala se 40. minuta utakmice kada je stigla fenomenalna dijagonala Matvienka za Gocholeishvilija. Ovaj je centrirao, a preciznim udarcem glavom pogodio Sikan.

Video: Shakhtar - Barcelona 

U drugom poluvremenu je Gocholeishvili šutirao, desetak minuta kasnije Sikan, ali se rezultat nije promijenio. Barcelona nije imala mogućnosti na pravi način zaprijetiti, pa je Xavi pola sata prije kraja napravio četverostruku izmjenu. Od tog trenutka Barcelona je počela praviti pritisak, kružiti oko gola Shakhtara, ali opet velikih prilika nije bilo. Shakhtar se branio, tražio priliku iz kontre, jednu je skoro dočekao tri minute prije kraja, Newerton postiže gol. Senad Ibrišimbegović je signalizirao offside, VAR je potvrdio iako je bio ono što se kaže mali.

Peljto je utakmicu produžio za sedam minuta, ali se rezultat nije promijenio. Sada Barcelona u ovoj skupini ima devet bodova, Porto i Shakhtar po šest, dok su Belgijanci na dnu bez bodova.

Još jednu utakmicu u Ligi prvaka odradila je sudačka trojka Peljto - Ibrišimbegović - Beljo (četvrti Gigović) koja je imala dosta posla u drugom dijelu, s obzirom na to da su Katalonci u drugom dijelu dva puta tražili jedanaesterac, uz poništeni gol Newertona i duel u kojem je Christensen zaustavio Sikana koji je morao napustiti teren zbog ozljede.

Kopirati
Drag cursor here to close