Izbornik je veliki optimista

Milošević: Ova ekipa može pobijediti Ukrajinu

Tek je tu novo lice Denis Huseinbašić, igrač Kölna koji je nakon poraza od Bayera u posljednjem kolu jednom nogom drugoligaš. Ove sezone je na terenu proveo 1.141. minutu, dobrim dijelom je bio standardan.
Sport / Nogomet | 05. 03. 2024. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atmosfera nije dobra. Reprezentacija je od deset utakmica dobila tri, jednom Island i dva puta Liechtenstein. U posljednje tri utakmice je gol razlika 2:11. Međutim, optimizam ne napušta izbornika Miloševića. 

Na spisku nema nekih senzacionalnih promjena. Tek je tu novo lice Denis Huseinbašić, igrač Kölna koji je nakon poraza od Bayera u posljednjem kolu jednom nogom drugoligaš. Ove sezone je na terenu proveo 1.141. minutu, dobrim dijelom je bio standardan, starter ukupno 12 puta, protiv Bayera je ušao u 83. minuti.

Iako će Savo Milošević reći kako je ovo najbolje što reprezentacija BiH ima u ovom trenutku, kako su igrači u dobroj formi, šira slika će pokazati kako pojedini klubovi za koje igraju igrači sa spiska ove sezone imaju velikih problem.

Tako je recimo Ankaragücü (Nihad Mujakić), 15. u prvenstvu Turske. Kako izgleda obrana Sheffield Uniteda (Anel Ahmedhodžić) to je već poznato od ranije. Iz Orenburga su tu dvojica (Bašić i Gojković). Njihova ekipa je ove sezone upisala do sada svega tri pobjede. Al Khaleej (Ibrahim Šehić) je tek 12. u prvenstvu Saudijske Arabije.

Tu su i četiri igrača iz druge lige Njemačke. Ajax se muči tijekom cijele sezone (Tahirović), Atalanta (Kolašinac) ne briljira ove sezone. Naravno to ne mora ništa da znači, ali opet loši rezultate ekipe, obično ostavljaju traga na igračima.

"Kao prvo čvrsto vjerujem, da ne kažem znam, da je ovo najbolje što trenutno imamo. Na osnovu onoga što smo vidjeli i na osnovu onoga što smo već analizirali i što planiramo da igramo, ovo je najbolje što imamo, a je li ova ekipa kadra da pobijedi Ukrajinu, uvjeren sam da jeste. Naravno da neće biti lako.

Pomenuli ste Ukrajinu kako ima individualno jaku ekipu, vidio sam takvih ekipa u karijeri puno, to jeste nešto što može pomoći, ali nije od presudnog značaja. Mislim da je u utakmicama, posebno ovakvim gdje se sve rješava u jednoj utakmici, bitnije imati dobar, čvrst i kompaktan tim koji zna što želi od prve do zadnje minute", pojasnio je Milošević pa dodao:

"Rezultati u posljednjim utakmicama jesu bili loši, ali oni nisu bili bitni. Ja sam izbjegavao tražiti opravdanja nakon tih rezultata, nisam pričao, ali to je realnost da smo mi igrali bez 7-8 igrača u nekim utakmicama, a na ovoj posljednjih bez 9-10 onih koji treba da igraju i da to objektivno nije realno stanje ekipe. Da sam ja to tad pričao vi biste rekli "sad traži opravdanje".

Te utakmice jesu bili negativan parametar rezultatski, ali su nam opet donijele neke bitnije stvari, da smo dobili 2-3 igrača na koje možemo sada računati. Mislim da je bolje po nas što se tako odigralo. To je jedna stvar, a druga stvar je motivacija i želja igrača. Većina naših igrača igra u klubovima, što je vrlo bitno i dosta njih igra veoma dobro, u dobroj su formi, u dobrom ritmu i svi jedva čekaju da dođu.

Ja sam odlučio da ne radim neke radikalne stvari u ovom momentu, već da se oslonimo na one snage za koje točno znamo što nam mogu donijeti. Vjerojatno bi neka malo veća rekonstrukcija tima trebala da slijedi nakon sljedećih kvalifikacija, ali u ovom trenutku mislim da je ovo najbolje i ne bih se bavio individualno bilo kim", istakao je Milošević.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close