To je reprezentacija BiH

Milošević objavio spisak, nova imena iz Bugarske, Turske, druge lige Njemačke

Od četvorice novih, golman Hankić brani za ekipu koja je trenutačno na 11. mjestu prvenstva Bugarske, kao i klub iz kojeg dolazi Mujakić (Ankaragücü). Kasimpasa (Hajradinović) trenutačno drži peto mjesto Turske Super lige.
Sport / Nogomet | 02. 11. 2023. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik reprezentacije BiH, Savo Milošević objavio je spisak igrača na koje računa za posljednja dva susreta u ovom ciklusu, protiv Luksemburga i Slovačke. Za ovaj susret Milošević je odlučio pozvati neke nove igrače, pa su se na spisku našli golman Botev Plovdiva Hidajet Hankić zatim stoper Ankaragücüa Nihad Mujakić te Haris Hajradinović iz Kasimpase odnosno Haris Tabaković iz berlinske Herthe.

Zanimljivo, od četvorice novih, golman Hankić brani za ekipu koja je trenutačno na 11. mjestu prvenstva Bugarske, kao i klub iz kojeg dolazi Mujakić (Ankaragücü). Kasimpasa (Hajradinović) trenutačno drži peto mjesto Turske Super lige. Dugo vremena se najavljuje dolazak i Harisa Tabakovića iz Herthe devetoplasirane ekipe druge Njemačke Bundeslige. Dolaskom Tabakovića kompletirat će se brojka od četiri igrača koja trenutačno igraju u popularnoj "Cvajti".
Na spisku su i dva igrača Orenburga, Gojković i Ivan Bašić, kluba koji je trenutačno na 14. mjestu prvenstva Rusije. Situacija nije idealna kod Adriana Leona Barišića i Benjamina Tahirovića koji su prikovani za dno u Švicarskoj i Nizozemskoj.

Na spisku se nalaze:
Golmani: Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Hidajet Hankić (Botev Plovdiv).

Odbrana: Adnan Kovačević (Rakow), Adrian Leon Barišić (Basel), Sead Kolašinac (Atalanta), Amar Dedić (Red Bull Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Dennis Hadžikadunić (HSV), Renato Gojković (Orenburg), Nihad Mujakić (Ankaraguču).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Rade Krunić (Milan), Miralem Pjanić (Sharjah), Gojko Cimirot (Al-Fayha), Benjamin Tahirović (Ajax), Miroslav Stevanović (Servette), Dal Varešanović (Rizespor), Ivan Bašić (Orenburg), Amar Rahmanović (Krylya Sovetov), Almedin Ziljkić (FK Sarajevo), Haris Hajradinović (Kasimpasa).

Napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Hertha), Said Hamulić (Vitesse), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Haris Tabaković (Hertha).

Kopirati
Drag cursor here to close