CONCACAF

Meksiko po deveti put osvojio Gold Cup

Nogometna reprezentacija Meksika pobijedila je Panamu s 1-0 i po deveti put u povijesti osvojila Gold Cup, natjecanje najboljih momčadi Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba (CONCACAF).
Sport / Nogomet | 17. 07. 2023. u 13:28 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjednički pogodak djelo je 22-godišnjeg napadača nizozemskog Feyenoorda Santiaga Gimeneza, koji je u igru ušao u 85. minuti, a tri minute poslije je, nakon dodavanja Edsona Alvareza, pretrčao dvojicu suparničkih braniča i svladao vratara Orlanda Mosqueru.

Finalni dvoboj je odigran na rasprodanom SoFi stadionu u Los Angelesu pred 72.963 gledatelja.

Reprezentacija Paname, koja je u polufinalu iznenađujuće svladala američku izabranu vrstu s 2-1, tako je ostala bez prvog trijumfa u Gold Cupu.

Panamcima je ovo bilo treće finale.

I 2013. su poraženi s 1-0 od reprezentacije SAD-a, a Amerikanci su ih svladali i u finalu 2005. i to tek boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Turnir koji se održava svake druge godine, a prvo je izdanje imao 1991. osvajale su samo tri reprezentacije: Meksiko ima rekordnih devet trofeja iz 11 finala, Amerikanci su bili pobjednici sedam puta i još pet puta u finalu gubili od Meksikanaca, a jedan naslov ima Kanada (2000.).

Kopirati
Drag cursor here to close