Izbornik Meksika

Nakon tri mjeseca Cocca dobio otkaz

Ovom 51-godišnjem treneru presudio je rezultat u sjeverno-američkoj Ligi nacija gdje je Meksiko osvojio treće mjesto pobjedom protiv Paname 1-0.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2023. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinski stručnjak Diego Martin Cocca nakon tek nešto više od tri mjeseca morao je napustiti dužnost izbornika nogometaša Meksika, prenosi Hina.

Ovom 51-godišnjem treneru presudio je rezultat u sjeverno-američkoj Ligi nacija gdje je Meksiko osvojio treće mjesto pobjedom protiv Paname 1-0. Ključnim se pokazao poraz Meksikanaca u polufinalu od Sjedinjenih Američkih Država od 0-3.

„Problem nije u porazu jer to je sastavni dio nogometa. No, neprihvatljiv je način na koji smo izgubili od SAD-a, kao i odluke našeg izbornika koje su podijelile momčad“, izjavio je Juan Carlos Rodriguez, predsjednik Meksičkog nogometnog saveza navodeći razlog brze smjene na poziciji izbornika.

Cocca je vodio Meksiko tako tijekom samo sedam utakmica u kojima je ostvario tri pobjede, tri remija i jedan poraz, a njegova privremena zamjena bit će Jaime Lozano, dosadašnji pomoćni trener u stručnom stožeru i nekadašnji meksički reprezentativac.

Kopirati
Drag cursor here to close