Nakon 36 godina čekanja

Kanada ide u Katar

"Kada sam preuzeo ovu reprezentaciju rekao sam da ćemo se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo. Mislim da nitko nije vjerovao. Sada je vrijeme da svi oni koji nisu vjerovali stanu iza ove reprezentacije koja može postati nogometna sila" kaže Herdman.
Sport / Nogomet | 28. 03. 2022. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lettieri, Lenarduzzi, Wilson, Bridge, Samuel, Ragan, Gray, Norman, James, Valentine, Mitchell, to je bila podstava reprezentacije Kanade koju je vodio izbornik Tony Waiters, Englez, 9.lipnja 1986. godine, na posljednjoj utakmici koju je reprezentacija Kanade igrala na svjetskom prvenstvu.

Od Meksika do danas prošlo je 36 godina i neka nova generacije reprezentacije Kanade će ponovo igrati na jednom velikom takmičenju. Trijumfom uoči zadnjeg kola kvalifikacija CONCACAF zone nad Jamajkom 4:0, Kanada je potvrdila svoje mjesto među putnicima za Katar. Utakmica je odigrana u Torontu, iako je bilo poprilično hladno, navijači su napravili sjajnu atmosferu.

Video: Canada vs. Jamaica

Povijesne golove za Kanadu zabili su Larin (13), Buchanan (44) i Hoilett (82) do je za 4:0 autogol zabio Mariappa. I opet je na klupi trener iz Engleske, John Herdman čovjek koji je vodio žensku nogometnu reprezentaciju Kanade do brončanih medalja na Igrama u Londonu i Riju.

"Kada sam preuzeo ovu reprezentaciju rekao sam da ćemo se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo. Mislim da nitko nije vjerovao. Sada je vrijeme da svi oni koji nisu vjerovali stanu iza ove reprezentacije koja može postati nogometna sila. Sretan sam zbog svih navijača koji su toliko godina čekali", naglasio je Herdman. Herdman je posložio selekciju koja je kroz kvalifikacije doživjela samo jedan poraz u 19 odigranih utakmica.

Najbolji strijelac CONCACAF zone je Cyle Larin, reprezentativac Kanade igrač Bešiktaša na posudbi u Waregemu. Tu su još Jonathan David, Alphonso Davies, Lucas Cavallini, Atiba Hutchinson, Sam Adekugbe, Junior Hoilett, Jonathan Osorio, golman Borjan. Jedna selekcija koja bi mogla biti malo iznenađenje u Kataru.

Kopirati
Drag cursor here to close