Amerikanci iskoristili priliku

Igrali na -19, igrači napuštali teren zbog hipotermije

"Momke koji ovih dana uglavnom žive na plus trideset dovedete ovdje gdje moraju da se pate, umjesto da uživaju. Dva igrača nisu jednostavno izdržala, ostali su na poluvremenu u svlačionici zbog hipotermije, " pojasnio je Gomez.
Sport / Nogomet | 03. 02. 2022. u 13:44 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikancima nisu problemi stadioni, gradovi, mogu uvijek birati na kojem će igrati, koji im više odgovora iz ovih ili onih razloga. I naravno iskoristili su svoju priliku, pa su u jednoj od presudnih utakmica odlučili Honduras ugostiti u Minesoti. Na stadionu Allianz Field koji je otvoren prije tri godine. I tu ne bi ustvari bio nikakav problem, da u Minesoti ovih dana ne vladaju žestoki minusi. Tako je utakmica odigrana na -19.

Hernan Dario Gomez, prvi čovjek na klupi Hondurasa je bio ogorčen, ljut, protestirao je, ali mu to nije pomoglo.

"Ovo je nezamislivo. Nije normalno da reprezentaciju, momke koji ovih dana uglavnom žive na plus trideset dovedete ovdje gdje moraju da se pate, umjesto da uživaju. Dva igrača nisu jednostavno izdržala, ostali su na poluvremenu u svlačionici zbog hipotermije, situacija je bila još gora nakon utakmice. Užas, ovakve stvari se ne bi trebale događati" pričao je Gomez jeste stvarno na poluvremenu morao napraviti dvije izmjene. Golmana Luisa Lopeza i napadača Romella Quiota.

Da stvar bude gora i neki nogometaši SAD su se požalili na uvjete koji su vladali pa je recimo napadač Tim Weah, napisao u šali kako će prestati igrati nogomet ako opet bude u ovakvim uvjetima igrao.

Video: USMNT hosts World Cup qualifier

Svoje mišljenje je dao izbornik SAD, Berhalter koji je naravno branio odluku da se utakmica igra u Minesoti. Ovo je bila naša treća utakmica u kratkom periodu, morali smo gledati gdje igramo kako igrači ne bi mijenjali klimu u samo nekoliko dana dva puta. Znate i mi kada gostujemo u nekim zemljala igramo na užasno visokim temperaturama, uvjetima velike vlažnosti, pa igrači dehidriraju, budu iscrpljeni do kraja. Ovo je nogomet, moraš se prilagoditi uvjetima. Mi smo se vodili dnevnim prosječnim temperaturama, i to je bila najbolja pretpostavka," zaključio je Gregg Berhalter

Video: U.S. Men’s National team beats Honduras 3-0

Ovo nije prvi put u ovom ciklusu kvalifikacija da Amerikanci i Kanađani koriste domaći teren na najbolji način. Jednu od najvažnijih pobjeda Kanada je ostvarila protiv Meksika 2:1, utakmica je igrana u Edmontonu na - 9. Inače utakmicu između SAD i Hondurasa je posmatralo 19.000 gledatelja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close