Mediji o pobjedi Zrinjskog: Hrvati slave Rendulića, Srbi hvale upornost Plemića

Pobjeda Plemića protiv AZ Alkmaara i preokret kakav se rijetko viđa na nogometnim terenima nezaobilazna je tema kako u domaćim tako i u regionalnim medijima.
Sport / Nogomet | 22. 09. 2023. u 12:55 J. Pervan |Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan nakon velike pobjede HŠK Zrinjski u prvom kolu UEFA-e Konferencijske lige dojmovi se još uvijek sliježu.

Pobjeda Plemića protiv AZ Alkmaara i preokret kakav se rijetko viđa na nogometnim terenima nezaobilazna je tema kako u domaćim tako i u regionalnim medijima.

Priznanje Renduliću 

Slave HŠK Zrinjski regionalni mediji te odaju počast treneru Krunoslavu Renduliću, ali i dobroj partiji mostarskih igrača.

"Gledali smo spektakularan meč u Mostaru i nestvaran preokret domaćina", napisao je srbijanski Kurir.

Hrvatski 24 sata piše kako će prva utakmica grupne faze klupskog europskog natjecanja u povijesnim knjigama biti zapisana zlatnim slovima.

Odali su priznanje borbenosti igrača HŠK Zrinjski, ali i kritizirali loše prvo poluvrijeme.

"Tri je gola AZ Alkmaar zabio Zrinjskom već do poluvremena. U 10. je bilo 1-0, u 32. su gosti udvostručili prednost, a do kraja prvog dijela stigli su zabiti još jedan. No Mostarci su nisu predavali...", napisali su novinari 24 sata.

Srbijanski medij Alo.rs također je pisao o velikom preokretu.

"Bosanski klub je započeo preko Kožulja u 48. minutu, u 68. je Ćorluka smanjio na gol zaostatka, a rezultatsko poravnanje donio je Hrvanović tri minuta kasnije", napisali su.

"Joker s klupe"

Hrvatski Gol.hr posebno je istaknuo ulogu trenera Krunoslava Rendulića te naveo "sastav kojeg odlično vodi hrvatski strateg Krunoslav Rendulić u transu je odigrao nastavak utakmice, zabio četiri gola i pobijedio".

Podsjetimo, pričalo se nakon poraza HŠK Zrinjski od HŠK Posušje o otkazu Krunoslavu Renduliću, no sve se nakon sinoćnje pobjede čini kao daleka prošlost.

"Rendulićevi sjajni potezi vodili do preokreta", napisali su novinari Gol.hr te dodali: "Domaći igrači su kreirali čudo. Krunoslav Rendulić je početkom drugog poluvremena u igru uveo Zvonimira Kožulja koji je u 48. minuti smanjio na 1:3 nakon slobodnog udarca s više od 30 metara".

HRT je također pisao o bh. prvaku te naveo kako bi i "remi nakon zaostatka 0:3 bio ogromna stvar", no Plemići se time nisu zadovoljili.

"Kožulj, joker s klupe, bio je strijelac još jednom, u 81. minuti je postigao pogodak za konačnih 4:3 i nevjerojatan obrat u Mostaru", napisali su.

Srbijanski Sportal oduševljeno je pisao o preokretu na stadionu Pod Bijelim brijegom.

"Svega tri minuta kasnije eksplodirao je stadion u Mostaru, pošto je Aldin Hrvanović udarcem s ivice šesnaesterca donio domaćinu izjednačenje i unio totalnu neizvjesnost u završnicu susreta. Ogroman preokret po "Bijelim brijegom" zaokružio je igrač koji ga je i započeo - Zvonimir Kožulj. Našao se rezervist Zrinjskog na pravom mjestu u 81. minutu i loptu nakon stative Hrvanovića zakucao u mrežu, za neopisivo slavlje domaćina".

Delirij na stadionu 

O atmosferi je pisao i hrvatski Index.hr koji je naveo kako je Kožulj izazvao "potpuni delirij na stadionu u Mostaru".

"Kiš je pogodio stativu nakon odlične akcije, a Kožulj je bio prvi na lopti i gurnuo ju u mrežu za 4:3. Zrinjski je tako stigao do prvog mjesta u skupini E, iza Legije, koja je pobijedila Aston Villu 3:2".

Podsjetimo, Zrinjski je u prvom kolu Konferencijske lige pobijedio Alkmaar kod kuće s 4:3 i tako uzeo tri boda u svojoj prvoj utakmici u Konferencijskoj ligi u povijesti. Alkmaar je na poluvremenu vodio 0:3, no uslijedio je preokret prvaka BiH.

Dva gola zabio je Kožulj, a po jedan Ćorluka i Hrvanović. Zrinjski je ovim preokretom ispisao povijest natjecanja. Nitko do sada u dvije sezone Konferencijske lige, otkako je to natjecanje uvedeno, nije okrenuo deficit od tri razlike u pobjedu.

Kopirati
Drag cursor here to close