Uzbuđenja u Premiershipu

McTominay za preokret, teška ozljeda Bashama

Prvi je ovo put u povijesti da je Man. United u Premiershipu gubio do sudačke nadoknade, a onda zabio dva gola za potpuni preokret.
Sport / Nogomet | 07. 10. 2023. u 18:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijači Manchester Uniteda su već bili spremni progutati još jednu gorku pilulu. Brentford je golom Jensena vodio do 93. minute, a onda se ukazao Škot Scott McTominay. Koji je u odnosu na pojedine igrače Manchester Uniteda opet u dobroj formi. Posebno ako recimo gledamo nastupe u dresu reprezentacije.

Prvo je u 90. minuti McTominay pogodio za 1:1, ali je gol poništen zbog ofsajda. Međutim, United nije odustajao. Iz jedne gužve koju igrači Brentford nisu očistili pred svojim golom, McTominay je pogodio ovaj put je bilo sve čisto. U 96. minuti je dosuđen slobodan udarac, Maguire glavom odigrao za McTominay koji je ponovo pogodio.

Prvi je ovo put u povijesti da je Man. United u Premiershipu gubio do sudačke nadoknade, a onda zabio dva gola za potpuni preokret. Škot je vrlo vjerojatno barem za sada odgodio smjenu trenera Uniteda ten Haga.

Drugu prvenstvenu pobjedu u nizu, a treću ukupno, upisao je Chelsea koji je u gostima savladao Burnley 4:1. Odobert je u 15. minuti doveo Burnley u vodstvo, ali je uslijedio preokret u vidu čak četiri gostujuća gola. Prvo je Al Dakhil pogodio vlastitu mrežu, dok su u nastavku za Chelsea pogađali Palmer, Sterling i Jackson.

Tek drugu pobjedu u sezoni ostvarili su igrači Evertona koji su ovaj put, na uvjerljivi način, svladali pred svojim navijačima Bournemouth s 3:0. U prvom poluvremenu strijelci su bili Garner u osmoj i Harrison u 37. minuti, a sve je zaključeno kada je Doucoure nakon sat vremena igre postavio konačnih 3:0.

Kultni Craven Cottage zanijemio je nakon pola sata utakmice između Fulhama i Sheffield Uniteda u osmom kolu Premiershipa. U borbi za loptu, Chris Basham pretrpio je strašnu ozljedu lijeve noge.

Basham je u srpnju proslavio 35. rođendan, a s obzirom na njegovu dob i težinu ozljede, nije nemoguće kako mu je ovo možda bila i posljednja utakmica u karijeri. Branič je već devet godina u Sheffieldu, s kojim je igrao i u drugom i u trećem razredu engleskog nogometa, skupivši ukupno 394 nastupa za klub. Fulham je na kraju slavio 3:1.

De Cordova Ried i Foderingham su osigurali dva gola prednosti domaćem sastavu, a onda se autogolom Robinsona situacija zakomplicirala na terenu. Na kraju je slavlje Fulhama potvrdio Willian u sudačkoj nadoknadi.

Iako nije imao kontakt sa suparničkim igračem, kapetan Sheffielda krivo je stao, a scena koja je uslijedila izuzetno je uznemirujuća.

U prvom ogledu ovog kola nogometaši Tottenhama su nastavili s dobrim igrama, u gostima su s 1-0 svladali novog prvoligaša Luton. Pobjeda je time značajnija za Tottenham jer su je ostvarili s igračem manje.

Krajem prvog dijela, kod rezultata 0-0, dva žuta kartona je zaradio Bissouma. Pogodak odluke Tottenham je dao početkom drugog dijela. U 52. minuti, nakon lijepog driblinga i asistencije Maddisona, za tri boda je pogodio Van de Ven.

Kopirati
Drag cursor here to close