Igrao se derbi sjevernog Londona

Remi Arsenala i Tottenhama, Chelsea tone

Chelsea tone sve dublje. Jesu njegovi igrači stvorili nekoliko dobrih prilika, ali su prvo ostali bez isključenog Gusta u 58. minuti, a onda i bez bodova.
Sport / Nogomet | 24. 09. 2023. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal i Tottenham su veliki derbi Sjevernog Londona zaključili na kraju bez pobjednika. Iako je Arsenal dva puta vodio, Tottenham je u oba slučaja pronašao način da se vrati u utakmicu. Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 1:1.

Arsenal je bio bolja ekipa u prvih pola sata što je rezultiralo autogolom Romera nakon ubacivanja li bolje rečeno pokušaja ubacivanja Sake. Nakon primljenog gola, Tottenham je zaigrao puno bolje, Brennan Johnson je imao dvije prilike, ali je sjajno intervenirao golman Arsenala Raya koji je dobio priliku ispred Ramsdalea.

Međutim, ni Raya nije mogao spriječiti gol koji je postigao Son tri minute prije odlaska na odmor. Maddison je ubacio. Da je kojim slučajem Tottenham izgubio, Romero bi bio tragičar utakmice. S razlogom jer je nakon autogola, skrivio jedanaesterac u 54. minuti. Igrao je rukom, nakon asistencije pomoćnika dosuđen je jedanaesterac.

Saka je pogodio s bijele točke. Međutim kao i kod prvog gola, opet Arsenal nije dugo ostao u vodstvu. Već u sljedećem napadu. Jorginho koji je išao kao zamjena za ozlijeđenog Declana Ricea gubi loptu, Maddisona proigrava Sona i to je 2:2.

Chelsea tone sve dublje. Jesu njegovi igrači stvorili nekoliko dobrih prilika, ali su prvo ostali bez isključenog Gusta u 58. minuti, a onda i bez bodova. Ollie Watkins je presudio domaćinima golom u 73. minuti. Villa je sada na šestom mjestu, šest bodova manje ima od Manchester Cityja, dok je Chelsea tek 14-ti.

Liverpool je na svom terenu bio bolji od West Hama 3:1. Za vodstvo Redsa pobrinuo se Mohamed Salah realiziravši jedanaesterac u 16. minuti. Popularni "čekićari" su se vratili u život golom Bowena tri minute prije kraja poluvremena. U nastavku susreta su prvo Núñez a onda i Jota kreirali put Liverpoola do novog trijumfa. Alexis Mac Allister je ubacio kod drugog gola, van Dijk asistent kod drugog. Trener West Hama David Moyes je upisao 24 poraz u Premijer ligi od Liverpoola, Harry Redknapp kao trener ih ima toliko protiv Manchester Uniteda.

Istim rezultatom je završio susret Brightona i Bournemoutha. Solanke je doveo goste u vodstvo, a onda je Miloš Kerkez postigao autogol. U drugom dijelu je posao završio raspoloženi Mitoma sa svoja dva gola.

Kopirati
Drag cursor here to close