Dosadašnji pomoćnik

Martusciello preuzima klupu Lazija nakon ostavke Sarrija

Martusciello je bio Sarrijev pomoćnik u Empoliju, Juventusu i Laziju. Bio je glavni trener Empolija u sezoni 2016/17.
Sport / Nogomet | 13. 03. 2024. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Lazio u srijedu je službeno objavio ostavku trenera Maurizija Sarrija te priopćio da njegov dugogodišnji pomoćnik Giovanni Martusciello preuzima klupu talijanskog prvoligaša, javlja Anadolija.

Talijanski mediji objavili su u utorak da je 65-godišnji Sarri odlučio da se povuče nakon pet poraza u posljednjih šest mečeva Lazija.

Sarri je na klupi Lazija proveo nepune tri sezone i imao je važeći ugovor do ljeta sljedeće godine.

"Lazio objavljuje da je Maurizio Sarri dao ostavku na mjesto trenera. Klub zahvaljuje treneru na postignutim uspjesima i na obavljenom poslu, želeći mu puno sreće u ljudskom i profesionalnom smislu. Istovremeno, klub priopćava da je dužnost trenera predata Giovanniju Martusciellu", navodi se u dopisu rimskog kluba.

Martusciello je bio Sarrijev pomoćnik u Empoliju, Juventusu i Laziju. Bio je glavni trener Empolija u sezoni 2016/17.

S 12 poraza u 28 kola Lazio je trenutno deveti u Seriji A, a nastup u Ligi prvaka završio je porazom u osmini finala od minhenskog Bayerna.

Lazio ostaje u konkurenciji za osvajanje Kupa Italije, u kojem će sljedeće mjeseca u polufinalu igrati protiv Juventusa.

Sarri je preuzeo Lazio u ljeto 2021. godine, a prije toga je, između ostalih, vodio Juventus, Chelsea i Napoli. S Laziom je u 137 utakmica u svim natjecanjima ostvario 65 pobjeda, 30 remija i 42 poraza.

Kopirati
Drag cursor here to close