Senegal se provukao, Gana podbacila

Maroku bod dovoljan za prvo mjesto

"Zadovoljan sam reakcijom igrača, ispunili smo cilj, zauzeli prvo mjesto u skupini" istakao je Halilhodžić nakon utakmice.
Sport / Nogomet | 19. 01. 2022. u 00:03 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dosta uzbuđenja, Maroko Vahida Halilhodžića je u finišu utakmice osvojio bod, produživši svoj niz bez poraza na 19 utakmica. S obzirom na to da je prije susreta s Gabonom, Maroko osigurao prolaz dalje, Halilhodžić je odlučio malo mijenjati sastav, ali je na kraju uspio izbjeći poraz i osvojiti prvo mjesto u skupini.

Jim Allevinah je osigurao vodstvo Gabonu u 21.minuti, dok je Maroko stigao do izjednačenja u 74. iz jedanaesterca dosta diskutabilnog, golom Sofiane Boufala koji je ušao u igru petnaestak minuta ranije.

Prije tog gola vidjeli smo nekoliko prilika na jednoj i drugoj strani, Aaron Boupenzda je stvarao puno problema obrani Maroka. Upravo je ovaj igrač dobrim dijelom zaslužan za drugi gol Gabona, nakon što je lopta zakačila Marokanca Nayefa Aguerda. Međutim, radost navijača Gabona je trajala tri minute. Achraf Hakimi, najveća zvijezda ove selekcije Maroka je pogodio iz slobodnog udarca iako dijelom krivicu za gol snosi i golman Gabona Jean - Noel Amonome. Ovim bodom Maroko je osigurao prvo mjesto u skupini i igrat će protiv jedne od tri trećeplasirane reprezentacije iz skupine A/B ili F, tek za sedam dana.

"Znali smo da će biti teško. Bili smo dva puta u zaostatku i dva puta smo se vratili. Dominirali smo ali je nedostajalo više inspiracije i bolje realizacije. Zadovoljan sam reakcijom igrača, ispunili smo cilj, zauzeli prvo mjesto u skupini" istakao je Halilhodžić nakon utakmice.

U ovoj skupini Komori su potvrdili krizu Gane, ostvarivši veliki trijumf. El Fardou Ben igrač Zvezde se pobrinuo za jedan gol, dok je dvostruki strijelac bio Ahmed Mogni. Gana se vraćala preko Boakyea i Djikua ali poraz nije uspjela izbjeći.

U skupini B, Senegal se provukao do drugog kruga bez postignutog gola iz igre. Osvojeno je pet bodova, međutim teško da su ih zaslužili "Lavovi Tarange". U trećem susretu Senegal je odigrao samo 0:0 s Malawijem. Gvineja je izgubila od Zimbabwea 1:2, ali je opet druga s četiri boda i ide dalje.
Za sada imamo jedan par osmine finale, Gabon - Burkina Faso, dok pored Maroka, svog protivnika čekaju Kamerun, Senegal, Gvineja, Nigerija. Cape Verde i Malawi su za sada najbliži prolasku dalje kao selekcije koje imaju četiri boda.

Kopirati
Drag cursor here to close