Gana i Senegal u problemima

Maroko nastavio seriju i izborio osminu finala

"Nismo iskoristili brojne prilike koje smo imali. Imao sam nekoliko igrača koji se oporavljaju od ozljeda i treba im više vremena da uhvate pravu, željenu formu", mišljenja je Halilhodžić.
Sport / Nogomet | 14. 01. 2022. u 22:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Kameruna plasman u osminu finala izborile su selekcije Maroka i Gabona. Današnja utakmica na klupi Maroka je svakako bila jedan od važnijih od trenutka kada je preuzeo ovu reprezentaciju jer je napokon napravio jedan iskorak.

Plasman u osminu finala kontinentalnog prvenstva, što jeste očekivan rezultat, ali do kojeg Maroko nije došao lako. Današnja pobjeda protiv Komora bila je jedanaesta uzastopna Maroka. Selim Amallah je doveo Marokance u vodstvo u 38. minuti, dok je pobjedu osigurao Aboukhlal u 89. minuti nakon sjajnog proigravanja prvog strijelca Amallaha. Mogao je i Maroko do uvjerljivije pobjede, ali En-Nesyri je promašio penal u 83. minuti.

"Nismo iskoristili brojne prilike koje smo imali. Imao sam nekoliko igrača koji se oporavljaju od ozljeda i treba im više vremena da uhvate pravu, željenu formu. Naravno da smo sretni zbog pobjede, ali vjerujem da ćemo u narednim utakmicama izgledati puno bolje. Moramo stvarati više prilike, moramo biti efikasniji", rekao je nakon utakmice Halilhodžić koji će se za prvo mjesto u skupini boriti s Gabonom.

Video: Morocco vs Comoros 2-0 - All Goals and Highlights

Gabon je utakmicu protiv Gane dočekao uz neočekivane probleme.Posljedice COVID-19 ostale su i na nogometašu Arsenala Pierreu-Emericku Aubameyangu, ali i na njegovim suigračima Mariu Lemini i Axelu Meyeu te oni nisu večeras bili dostupni izborniku Gabona Yali.

"Liječnička komisija je nakon pregleda priopćila da igrači Pierre-Emerick Aubameyang, Axel Meye i Mario Lamina imaju srčanih problema. Nismo željeli riskirati s njihovim nastupom", priopćeno je iz Nogometnog saveza Gabona. Opet i takav Gabon je na kraju uzeo bod Gani Milovana Rajevca. u 18. minuti Andrew Ayew je doveo u vodstvo Ganu i činilo se kako ova reprezentacija blizu trijumfa. Međutim, u 88. minuti za konačnih 1:1 zabio je Allevinah u 88. minuti.

Gabon ima četiri boda, Gana samo jedan. U posljednjem kolu Gana eventualnom pobjedom može do trećeg mjesta, što opet ne mora biti dovoljno za prolaz dalje, jer će u osminu finala samo četiri najbolja trećeplasirana.

U skupini B, Senegal i Gvineja imaju po četiri boda, tri ima Malawi, dok je Zimbabwe bez šanse za prolaz dalje. Wadi je doveo Zimbabwe u vodstvo, igrala se 38.minuti, međutim u nastavku susreta. Prvo je do poluvremena Mhango vratio utakmicu na početak, a onda je svojim drugim golom kompletirao preokret Malawija. Senegal opet nije briljirao, ali je barem uhvatio bod kontra Gvineje, međutim još uvijek nije osigurao osminu finala.

Kopirati
Drag cursor here to close