Napokon je Pep uspio

Manchester City je prvak Europe

Akanji je odigrao dubinsku loptu na Bernarda Silvu, koji je kratkim pasom tražio nekoga od suigrača u petercu. Lopta se odbila do Rodrija, koji je potegnuo s 10-ak metara u donji desni ugao...
Sport / Nogomet | 10. 06. 2023. u 23:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City je napokon uspio. U tvrdoj utakmici, koja je ponudila više taktičkog nadmudrivanja nego velikih prilika, odlučio je jedan trenutak. Onaj iz 68. minute kada je Rodri pogodio. I skinuo veliki teret s leđa Pepa Guardiole.

Finale skromno po broju prilika otvorio je City. Igrala se šesta minuta kada je Bernardo Silva iskosa oprobao svoj udarac, tražio je kontra ugao, nije to bilo predaleko od gola Intera. Nakon toga igrači Intera su manje više bez problema kontrolirali sredinu terena, igrači Manchester Cityja su teško mogli nešto napraviti. Nakon dvadesetak minuta igre svoj udarac iz daljine je isprobao Brozović, lopta ide preko gola.

Šest minuta poslije Barella je oteo jednu loptu na sredini terena, djelovalo je obećavajuće, ali kontru je Ake brzo prekinuo, pa onda i pogriješio. Barella je vidio prazan gol, ali nije dobro ciljao.

U sljedećem napadu Haaland je silovito potegao ljevicom, Onana poput rukometnog golmana brani. Veliki problemi za City u 35. minuti, De Bruyne ne može nastaviti zbog ozljede. Nevjerica na klupi Cityja. Prvo poluvrijeme je zaključeno na kraju bez većih uzbuđenja.

Ista meta isto odstojanje u nastavku susreta, čekamo još uvijek na neku veliku priliku. Kako stvari stoje na terenu, ona će doći nakon neke velike pogreške jednih ili drugih. Džeko ne može više od 56. minute, ulazi Lukaku. Tri minute poslije velika prilika za Inter nakon nesporazuma u zadnjoj liniji Cityja odnosno loše reakcije Akea. Lautaro je došao u dobru priliku, ušao je u kazneni prostor i iskosa šutirao, ali Ederson zaustavio njegov šut.

Trenutak odluke dolazi u 68. minuti utakmice. Akanji je odigrao dubinsku loptu na Bernarda Silvu, koji je kratkim pasom tražio nekoga od suigrača u petercu. Lopta se odbila do Rodrija, koji je potegnuo s 10-ak metara u donji desni ugao, precizno, lopta prolazi dva igrača Intera, Onana se nije niti bacio. Inter ima veliku šansu u 71. minuti, Dimarcio je pogodio prečku glavom nakon Dumfriesove lopte u peterac. Lopta se ponovno odbila do Dimarcija, koji glavom gađa pred već savladanim Edersonom, ali je lopta pogodila Lukakua.

Nakon što je u solo prodoru Foden šutirao u Onanu, Inter je imao dvije velike šanse za izjednačenje. Jednu u 88. minuti kada je Lukaku pogodio Edersona s par metara dok je Barella u sudačkoj nadoknadi šutirao iz voleja, ali je Manchester City izdržao.

Kopirati
Drag cursor here to close