Premiership

Manchester City i 13. put za redom bolji od Arsenala

Čak 13. put u nizu Mancheter City svladao je Arsenal. Ovaj put Topnici su na odmor otišli s minimalnom prednosti, igrali su jako dobro, a onda je Riyad Mahrez zabio pogodak iz penala...
Sport / Nogomet | 01. 01. 2022. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obje momčadi u utakmicu su ušle sa serijom od pet ligaških pobjeda. Mikel Arteta nije mogao voditi Topnike zbog COVID-a, te je ekipu na teren izveo njegov pomoćnik Albert Stuivenberg.

Od samog početka utakmice Arsenal je prepustio loptu Građanima koji su u tim trenucima imali i preko 70 posto vremena loptu u svojim nogama, a Topnici su se orijentirali na kontranapade.

City, izuzev visokog postotka lopte u svojim nogama, nije stvarao prilike. Jedinu pravu imali su nakon ubačaja, kada je Ruben Dias glavom pucao tik uz vratnicu.

Arsenal je dobru i pametnu igru kapitalizirao u 31. minuti. Topnici su oduzeli loptu gostima, odigrali lijepu akciju, Kieran Tierney pronašao je mladog Bukaya Saku koji rutinskim udarcem pogađa za 1:0 vodstvo Topnika.

Ključni trenuci utakmice dogodili su se između 55. i 59. minute. Prvo je Granit Xhaha srušio Bernarda Silvu u vlastitom kaznenom prostoru, vjećao je i VAR, a sudac Attwell je na kraju pokazao na bijelu točku. Precizan s nje bio je Riyad Mahrez koji pogađa za poravnanje.

Svega minutu kasnije, arsenalov stoper Gabriel udardio je Gabriela Jesusa u lice i zaradio drugi, isključujući žuti karton. Gabriel je postao 100. igrač Arsenala koji je dobio crveni karton u Premier ligi i 11. pod Artetinom palicom.

No, Arsenal je i s igračem manje bio opasan iz kontranapada, a u obrani su uspjeli zaprijeliti sve prilaze golu sve do treće minute sudačke nadoknade kada je Rodri uspio zabiti nakon gužve u kaznenom prostoru.

Manchester City učvrstio je prvo mjesto na ljestvici na kojoj sada ima devet bodova i utakmicu više od Chelseaja, odnosno 12 bodova i dvije utamice više od Liverpoola. Arsenal je prekinuo seriju pobjeda i ostao je na četvrtom mjestu s četiri boda i utakmicom više od West Hama.

U idućem kolu Manchester City dočekuje Chelsea, a Aresenal gostuje kod Tottenhama.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close